Putovanje kroz vrijeme u PŠ Dekanovec

Tko su naši predci, kada su živjeli, kako su živjeli i što su radili… bila su pitanja na koja su tijekom školske godine učenici 3.b razreda tražili odgovore kako bi što bolje upoznali život u prošlosti.

Ono što su pronašli, prikazali su za Dan škole u obliku izložbe “Putujemo kroz vrijeme”. Izloženo je gotovo 90 fotografija, originalni dijelovi narodne nošnje, razni alati, suđe, pribor za jelo, korito, svjetiljke, jaram, a mjesto je u učionici našao i jedan stari ormar. Uz svaku fotografiju je napisano kada je i gdje snimljena te koga prikazuje, a uz predmete su njihovi nazivi i objašnjenja čemu su služili ili služe.

Učenici su proučili i nacrtali svoja obiteljska stabla, te zapisali koje su zanimljivosti uočili proučavajući ih, a zadatak je bio i intervjuirati svoga najstarijega živućega pretka. Pradjed Josip Furdi se pokazao kao neiscrpan izvor znanja!

Izložbu, koja je prešla okvire očekivanoga, sa zanimanjem su razgledali učenici, njihovi roditelji, bake i djedovi, općinski čelnici i drugi gosti, te učiteljice i učitelji iz OŠ Domašinec.

Za sve one koji izložbu nisu vidjeli, a žele, vrata škole će biti otvorena u nedjelju 1. lipnja od 14 do 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije