ETŠ najbolji na državnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda”

Ekipa Plaćenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, koju su sačinjavali Ivan Bajkovec iz 4.ur, Petra Horvatić iz 4.ur i Ilijana Jazvić iz 1.g razreda, pobijedila je na državnom natjecanju srednjih škola u kvizu znanja Čitanjem do zvijezda, održanom 29. travnja 2014. godine.

Ovogodišnja tema bila je kriminalistički roman. Svi sudionici morali su pročitati tri romana Agathe Christie (Ubojstvo u Orient Expressu, Deset malih crnaca i Iskričavi cijanid) i roman Djevojka s brucošijade, varaždinske autorice Matilde Mance te mrežnim putem u zadanom roku od 60 minuta odgovoriti na 75 postavljenih pitanja vezanih uz fabularne tijekove romana, biografije jedne i druge autorice, na pitanja o žanru te pitanja u kojima bi se tražilo poznavanje pojmova koji se javljaju u djelima i nekih drugih autora i djela koji se spominju, glazbe ili drugih zanimljivosti.

Mentorica Lea Resman Borković i

U izrazito jakoj konkurenciji Ilijana, Petra i Ivan točno su riješili 96% postavljenih pitanja i prikupili ukupno 216 od moguća 225 boda. U samom rješavanju, osim iščitavanja zadanih književnih predložaka i istraživanja vezanih uz tematiku kriminalističkog romana i biografija autorica, mnogo im je pomoglo poznavanje povijesti i književnosti koji su dio redovnog obrazovnog programa njihovih usmjerenja.

Regularnost natjecanja nadgledalo je tročlano povjerenstvo sastavljeno od dvije profesorice hrvatskoga jezika, Andreje Antolić Petak, prof. i Gordane Hobor Nikolić, prof. te knjižničarke Dine Kraljić, dipl. knjiž., voditeljice Matične službe u Knjižnici i čitaonici “Nikola Zrinski” Čakovec.

Učenike je pripremala knjižničarka Lea Resman-Borković, prof.

Čestitamo Petri, Ilijani i Ivanu na pokazanom znanju i osvojenom prvom mjestu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije