DRŽAVNO NATJECANJE u zadru

FOTO Mlade vatrogasne ekipe Šandorovca i Krištanovca viceprvaci Hrvatske!

Veliki dan za međimursko vatrogastvo

Odlične vatrogasne vijesti stižu iz Zadra gdje je danas održano 13. Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske na kojem su bile i natjecateljske ekipe Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Naime, kako dozanjemo od predsjednika Maria Medveda, međimurski mladi vatrogasci osvojili su 3 od 6 pehara.

>> Državno vatrogasno natjecanje za mladež u Zadru

U kategoriji žene članice DVD-a Šandorovec postale su viceprvakinje Hrvatske baš kao i članovi DVD-a Krištanovec koji su u muškoj konkurenciji također bili drugi. Pehar za treće mjesto osvojili su i vatrogasci DVD-a Gardinovec. Također odlični, četvrti, bili su članovi DVD-a Palinovec. U Zadru su bili i vatrogasci DVD-a Savska Ves koji su osvojili 44. mjesto od 57 ekipa.

U ženskoj konkurenciji članice DVD Gardinovec bile su pete,  DVD Sveta Marija od 52 ekipe bile su 11., a vatrogastknje Mačkovca 39.  Međimurska županija imalA je jedina 8 ekipa na državnom natjecanju na što je posebno ponosan predsjednik VZMŽ Mario Medvec.

– Svaka čast ekipama! Izuzetno smo ponosni na našu mladež koja je danas u Zadru svojim rezultatima dokazala da višegodišnje ulaganje u vatrogastvo i rad s mladima nije bio uzaludan. Iako smo najmanja županija, imamo najviše vatrogasaca po glavi stanovnika, a naša su budućnost 2 tisuće mladeži diljem Međimurja. Prema, zasad neslužbenim rezulatatima, ekipa Šandorovca predstavljat će Hrvatsku na Maloj vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj. Čestitam svima i slobdono mogu reći – Vi ste ponos međimurskog vatrogastva! – rekao nam je nakon natjecanja Mario Medved.

U Zadru je bilo i dosta navijača, ponajviše roditelja djece. – Veliki uspjeh i odlične rezultate postigli su naši mladi vatrogasci. Čestitam im i neka nastave tako. Uz njih, treba spomenuti i 7 sudaca iz Međimurja i 3 tehničke osobe – rekao nam je zapovjednik Mladen Kanižaj koji je tamo bio voditelj povjerenstva HVZ koje je provelo natjecanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije