Tehnička škola Čakovec: Napokon postolje

Atletska ekipa Tehničke škole Čakovec, koja djeluje u okviru ŠŠD-a “TIOŠ”, nastupila je na državnom prvenstvu za srednje škole održanom, kao i prošle godine, u Poreču od 30. travnja do 2. svibnja 2014. godine. Cijela priča o istome iz spektra je našeg atletičara Lovre Kovačića (3. ET2)

Prošle godine osvojili smo nesretno četvrto mjesto, a imali smo isti broj bodova kao i Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, ali su oni imali dva prva mjesta te su zbog toga proglašeni trećom ekipom, a mi četvrtom.

Ove smo godine imali izmjene u ekipi (Benjamin Ignjić, Mihael Kocijan i Luka Pavlic su nas napustili), ali smo našli veoma dobre zamjene te smo, uz malo strateškog kalkuliranja našeg profesora Branka Augustića, ostvarili toliko željen rezultat – mjesto na postolju.

Natjecanje je počelo dosta rano, u 11:15 sati (prošle godine održavalo se popodne), tako da smo, umjesto produženog spavanja, imali malo ranije buđenje i doručak te lagane psihičke pripreme prije natjecanja. Glasnom dernjavom s balkona pobrinuo sam se za to da nitko ne zaspi te sam probudio i neke od gostiju hotela, ali meni je bilo bitno da svi mi, TŠČ-ovci, budemo na nogama.

Prva disciplina na rasporedu bila je trčanje na 100m. Tu su naši predstavnici bili Emanuel Varga i Matija Jambrešić. Matija je istrčao 100m za 12,24 sekunde te je zauzeo 11. mjesto. Ne smijemo zaboraviti da je bio jedini trkač koji nije imao sprinterice i vjerujemo kako bi istrčao brže da ih je imao te ćemo mu, bude li prilike, sljedeći put pokušati nabaviti neke, kako bi i on pokazao svoju pravu brzinu. Emanuel je istrčao za 11,46 sekundi te je zauzeo 2. mjesto. Zadnjih 10-ak metara odšepao je jer se ozlijedio, pa kasnije nije mogao trčati štafetu, ali ipak nije posustao i ostvario je veoma dobar rezultat.

Nedugo nakon 100m započeo je skok uvis u kojem su naši predstavnici bili Bruno Ribić i Ivan Blagus. Bruno je lani skakao udalj, a ove ga je godine profesor stavio na skok uvis zbog njegovog odličnog košarkaškog odraza te je sve nas iznenadio rezultatom – osvojeno 2. mjesto s preskočenih 187cm! Hvala Bogu što se nije ozlijedio kao lani, pa je odmah pokazao kako je ovo natjecanje shvatio vrlo ozbiljno. Naš Ivan preskočio je 163cm te je s tim rezultatom zauzeo 9. mjesto.

Sljedeća disciplina bila je 400m. Gabrijel Stojanović i Karlo Šoltić bili su naše zvijezde. Ovaj je put Gabrijel zauzeo 3. mjesto s rezultatom 50,93 sekunde jer nije trčao svoj maksimum pošto je dva dana kasnije, 3. svibnja, imao natjecanje na kojem je istrčao normu Hrvatskog atletskog saveza za kvalifikacije na Olimpijske igre mladih u Bakuu, u Azerbajdžanu. Na tom natjecanju istrčao je 400m za 49,4 sekunde te je pokazao kako ipak može istrčati dosta brže od rezultata na školskom državnom prvenstvu. Karlo je dao sve od sebe te je s rezultatom 53,10 sekundi zauzeo relativno dobro 5. mjesto.

U disciplini na 1.000m predstavljali su nas Sebastijan Kocen i Hrvoje Vugrinec koji su trčali odlično, ali konkurencija je bila puno jača od prošle godine. Hrvoje je s rezultatom 2:49,59 završio na 5. mjestu, a Sebastijan s 2:50,79 na 7. mjestu. Moramo pohvaliti napredak Sebastijana koji je za gotovo 5 sekundi bio brži nego lani, što je odličan uspjeh.

U skoku udalj naši predstavnici bili su Dario Balažin i Petar Novak. Na regionalnom natjecanju Dario je skočio 5,96 metara te smo mislili da će na državnom skočiti i preko 6 metara. Mislim da je ipak malo trema napravila svoje te je, skočivši 5,61m, zauzeo 8. mjesto. Petar je skočio 5,47 metara i tim je rezultatom zauzeo 9. mjesto.

Zadnja tehnička disciplina bila je bacanje kugle. Predstavnici smo bili Stephan Šalamon i ja, Lovro Kovačić. Ako se prisjetimo prošlogodišnjeg rezultata kugle, naši dečki zauzeli su zadnja dva mjesta zbog klizavog kruga za bacanje te suženog segmenta za bacanje. Ove su se godine obilježja ponovila te je Stephan s rezultatom 10,44m zauzeo posljednje, 12. mjesto, a ja 7. mjesto s 12,27 metara. Iako sam zbog ozljeda dva mjeseca izbivao s terena, očekivao sam malo bolji rezultat, no, ni on ne bi ništa promijenio.

Prije zadnje discipline imali smo malu prednost ispred Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke i Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita. Naša štafeta imala je izmjenu – Davor Štrok bio je rezerva naše ekipe, i hvala Bogu što je bio, jer je zamijenio ozlijeđenog Emanuela. Štafeta u sastavu JambrešićŠtrok Šoltić Stojanović s rezultatom 47,51 sekundu zauzela je 4. mjesto.

Svi rezultati pojedinaca kao ekipi su nam omogućili osvajanje 3. mjesta, čime smo ostvarili cilj kojem stremimo više od pet godina.

Na kraju možemo čestitati Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca iz Vinkovaca koji su bili uvjerljivo prvi, makar nam je svima bilo čudno kako su svi ti dečki bili veliki i jaki za ’95. godište, ali ne možemo im zbog toga prigovarati. Drugo mjesto pripalo je lanjskim prvacima, III. gimnaziji iz Zagreba, a na trećem mjestu našli smo se MI.

Nakon natjecanja, slavlja nije izostajalo. Na podjeli medalja pljusak je zalio sve sportaše i gledatelje, a odmah iza podjele zasjalo je sunce. Profesor je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom te se nada da ćemo sljedeće godine također izboriti plasman na državno prvenstvo. Morat ćemo ponovo tražiti zamjene pošto nas Karlo, Bruno, Hrvoje i Stephan ove godine najvjerojatnije napuštaju.

Svim ostalim predstavnicima iz Međimurja čestitam na plasmanu na državno prvenstvo, ponajviše badmintonašicama Gimnazije Josipa Slavenskog na njihovom 3. mjestu u državi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije