OŠ Pribislavec: Policija održala radionicu “Slični, a različiti”

U srijedu 25. ožujka u sklopu pete komponente preventivnog projekta Policijske uprave međimurske “Imam izbor”, za učenike 5. razreda Osnovne škole “Vladimir Nazor” Pribislavec održana je interaktivna radionica – “Slični, a različiti”.

Radionicu je uz podršku policijskih službenika Ureda načelnika Policijske uprave održao policijski službenik Odsjeka kriminalističke tehnike Marinko Šergić. Na njima prihvatljiv način, u dva školska sata, teorijski i praktično prezentirao je poslove kriminalističkog tehničara; uviđaj, način nalaženja, fiksiranja, tumačenja i operativnog korištenja tragova i predmeta za rasvjetljavanje kaznenih djela. Metodom daktiloskopije dokazao im je kako su papilarne linije jedino što svakog od nas čine posebnim, odnosno “sličnim, a različitima”.

Učenici, zadivljeni avanturama filmskih CSI ekipa postavljali su mnoga pitanja. Policijski službenik odgovarao im je jednostavnim načinom, no pitanja su zaista bila “na mjestu”. Pokazali su mnogo znanja, snalaženja i zaključivanja u području forenzike. U praktičnom djelu radionice učenici su samostalno pomoću spec. praška i četkice, nevidljive otiske prstiju na papiru pretvarali u vidljive.

Oduševljeni radionicom neki od njih su priznali kako im je san jednog dana postati policajac, a i kako je njima puno zanimljivije učiti o forenzici nego o matematici i fizici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije