Uvijek spremni razveseliti tužne i pomoći potrebitima

Godina stara – godina nova u Tehničkoj školi Čakovec: Učenici i djelatnici Tehničke škole Čakovec tijekom godine uključuju se u velik broj humanitarnih akcija koje smišljaju i pokreću oni sami ili se priključuju onima koje se provode na području Međimurja.

U mjesecu prosincu priključili su se akciji “Tvoje malo nekom puno znači”. Namirnice su se sakupljale cijeli tjedan, a onda su otpremljene najpotrebitijima.

Prošle godine započeta je, a ove godine nastavljena i akcija darivanja pacijenata Županijske bolnice Čakovec. Nakon što početkom prosinca počne izrada gipsanih figurica malog Isusa, tijekom prosinca učenici ga položenog na slami pakiraju u paketiće.

Da bi barem malo razveselili pacijente koji se tijekom božićnih i novogodišnjih dana zateknu u Bolnici, učenici naše škole odlaze k njima i daruju ih te mole s njima i prave im društvo. Ove je godine izrađeno i zapakirano 300-tinjak poklončića, a u cijelu se akciju uključio zaista velik broj učenika.

U duhu blagdana uređen je i hol naše škole. Ove smo godine umjesto adventskog vijenca dane do Božića brojili na adventskom kalendaru koji su izradili učenici prvih i drugih razreda.

Školu je posjetio i sveti Nikola koji je darivao djecu djelatnika. Godinu u kojoj se dogodilo mnogo toga lijepoga završavamo s radošću u srcu, a u novoj svima želimo ljubav, dobro raspoloženje, zdravlje i puno dobrih ocjena. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije