Preko knjige do zvijezda – kako to rade u Tehničkoj školi Čakovec

Već je nadaleko poznato da TŠČ-ovci vole knjige. Osim što rado čitaju lektiru, rade na vlastitim digitalnim slikovnicama, čitaju djeci i umirovljenicima, pridružili su se volonterskoj akciji Čituljak, organiziraju Tulume s(l)ova, a ove su se godine uključili i u natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Čitanjem do zvijezda manifestacija je koja slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje te promiče istraživački i timski rad, ali i individualni napor.

To je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara koji su pokrenuli knjižničari entuzijasti iz Međimurske županije. Natjecanje  se u osnovnim školama provodi od 2010. godine, a ove su se godine po prvi put u natjecanju okušali i srednjoškolci.

Školska razina natjecanja održana je 12. prosinca 2013. u 22 srednje škole u Hrvatskoj, a iz Međimurske županije uključilo ih se čak 5. Učenici su za školsku razinu natjecanja morali pročitati 2 krimića Agathe Christie: Ubojstvo u Orijent ekspresu i 10 malih crnaca. Za županijsku i državnu razinu od njih se očekuje da pročitaju još i Iskričavi cijanid Agathe Christie i Djevojku s brucošijade Matilde Mance.

S obzirom da se kviz provodi rješavanjem on-line pitanja, natjecanje se odvijalo u jednom od naših dobro opremljenih laboratorija računalstva, pod budnim okom povjerenstva za provedbu kviza.

Na županijskoj razini našu školu predstavljat će Tomislav, Viktor i Karlo. Vjerujemo da će višak slobodnog vremena tijekom praznika iskoristiti barem kako bi zavirili u knjige. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije