Tulum s(l)ova s vlastitim digitalnim slikovnicama

Digitalna slikovnica, zajednički projekt Tehničke škole Čakovec i Osnovne škole Ivanovec nastavlja se provoditi i ove školske godine. To je projekt kojemu je cilj kod učenika razviti ljubav prema knjigama i čitanju. Učenici sami smišljaju i crtaju svoje knjige, a onda ih digitaliziraju i objavljuju na webu.

Prošle školske godine na webu je objavljeno šest slikovnica, a s početkom ove godine, objavljeno ih je još desetak. Da cijela priča ne bi stala samo na teoriji, učenici dvije škole uputili su se u Dječji vrtić Pčelice u Ivanovcu, kako bi najmlađima i njihovim tetama pokazali ono što rade. Idealno vrijeme za aktivnost bio je blagdan sv. Nikole, a sve to uklopilo se u još jedan projekt koji se provodi u TŠČ-u, Tulum s(l)ova.

Učenici OŠ Ivanovec najprije su pročitali nekoliko pjesmica, a članovi dramske družine Tehničke škole Čakovec  izveli su  predstavu o radosti kojom su u svojoj školi dočekali sv. Nikolu. Polaznici vrtića smijali su se i oduševili mladim glumcima.

Oduševile su ih i velike i neobične slikovnice koje se čitaju sa zida. Dinosauri i zmajevi, sv. Nikola, prijateljstvo, najdraže igračke, životinje samo su neki od likova i tema iz slikovnica koje smo im čitali. Rad na digitalnim slikovnicama nastavlja se i dalje, a i vi ih možete čitati na web stranicama obje škole. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije