OŠ T. Goričanca Mala Subotica: Učenička zadruga Drenek

Slijedimo prirodu kao vođu i nikad nećemo zalutati!

Učenici osnovne škole Tomaša Goričanca Mala subotica i Učenička zadruga “Drenek” u četvrtak 28. studenoga u Domu kulture Mala Subotica prezentirali su svoje eko proizvode. Učenici Mario i Vanesa iz područne škole Držimurec/Strelec pokazali su svoj školski vrt koji uređuje vrtlarska grupa sa učiteljicom Jasminkom Cikač. U svom školskom vrtu uzgajaju začinsko bilje i autothono bilje.

Voditeljica učeničke zadruge Biserka Sinjerec predstavila je i radove koji su nastali u eko-etno radionici. Učenice Greta i Klara predstavile su i naš školski projekt “Ekologija u domu” u kojem učenici izrađuju ekološke proizvode za čišćenje sa svojom učiteljicom Oliverom Šercer-Žokalj. 

 

Zadruga je osnovana prije 3 godine kao dragovoljna interesna učenička organizacija. Drenek je član Hrvatske udruge učeničkih zadruga. Članovi zadruge mogu biti svi učenici, učitelji, roditelji i drugi podupirući članovi. Rad u zadruzi omogućuje učenicima praktičan rad izvan nastave, upoznavanje s osnovnim procesima proizvodnje i osnovama poduzetništva.

Zadruga ne treba biti jako profitabilna, iako nam je i to cilj, nego treba pripremiti učenike za proces rada u koji će se nakon školovanja uključiti. U te tri godine bili smo prisutni na Danima grada Čakovca i Procinkulovu u Čakovcu, a u Maloj Subotici tradicionalno prodajemo svoje proizvode za Božić i za Uskrs. I ove godine smo imali štand na Božićnom sajmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije