Gotovo 200 sudionika na večeri matematike u OŠ Domašinec

Učitelji i učenici OŠ Domašinec uključili su se 5. prosinca u projekt Društva matematičara Hrvatske nazvan Večer matematike. Cilj projekta je  popularizacija matematike i poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

Na Večer matematike u OŠ Domašinec odazvalo se 198 učenika i roditelja  (od toga njih 41 u PŠ Dekanovec). Na svojevrsnom matematičkom sajmu, sudionici su mogli sudjelovati u raznim kreativnim matematičkim igrama te birati aktivnosti i zadatke, a ponuda je bila bogata: matematički bingo, Crni Jack, igra asocijacija, domino, tangram, geometrijski bingo, satovi… Uz svaku “radnu jedinicu” nalazio se voditelj koji je davao upute i vodio radionicu, a u PŠ Dekanovec sudionici su imali Matematički putovnicu i u nju dobivali pečate za svaku igru u kojoj su sudjelovali.

Zadaci su se rješavali sa žarom, na radost i djece i roditelja. Preporuka je bila da u osnovnim školama učenici sudjeluju zajedno sa svojim roditeljima. “Naime, pomoć roditelja u pojašnjavanju obrazovnih zadataka pozitivno utječe na rezultate učenika u školi. Večer matematike potiče takvu interakciju te pomaže jednima i drugima da razumiju međusobne potrebe i izazove.”

Sudjelovanjem u zabavnim aktivnostima otkrivala se, često zaboravljena, zabavna strana matematike i dokazivalo da je matematika svakodnevno tu, oko nas, da nas prati u životu, te da matematičke probleme svakodnevno više ili manje uspješno rješavamo. (Tatjana Pintarić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije