Radionica proze za buduće velike pripovjedače

Tijekom održavanja manifestacije Naš mali kaj u OŠ Mursko Središće održana je radionica pisanja proze u kojoj su sudjelovali literati prijavljeni na natječaj Zviraju reči. Radionicu je vodio Kristian Novak, svestran čovjek, sportaš, jezikoslovac i književnik, autor nedavno objavljene knjige Črna mati zemla.

U radionici su sudionici spozanvali što žele reći svijetu svojom pričom, promišljali i otkrivali što vole čitati, koje filmove gledati te tragom svojih interesa ulazili u svijet pisanja.

Saznali su o čemu pisci razmišljaju kada pišu, kako se odnose prema napisanom tekstu te koliko je važna samodisciplina i ustrajnost u pisanju. Svaki je sudionik sam  birao u kojem će žanru pisati, ovisno o tome pokreće li ga na pisanje humor, strah, napetost, ljubav, kajanje, mržnja ili neki drugi osjećaj koji prepoznaje kao najvažniji u filmovima i knjigama koje voli čitati. Imali su priliku spoznati što su nosivi stupovi svake dobre priče te se sami okušati u pisanju početne scene za svoju priču koju su kasnije pročitali i komentirali.

Sudionici su istaknuli da su sudjelujući u radionici shvatili kako pisati dobre priče i počeli razmišljati što točno zapravo vole kod filmova koje rado gledaju i knjiga koje rado čitaju. I riječi doista jesu navirale i oblikovale  nove moguće svjetove u kojima ćemo uživati u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije