U OŠ Domašinec održano predavanje za roditelje o alkoholu i drogama

U srijedu 20. studenoga povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” kontakt policajac Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek za roditelje učenika 5. i 6. razreda Osnovne škole Domašinec održao je predavanje na temu “Zlouporaba alkohola i droge”.

Tijekom predavanja roditeljima je skrenuta pozornosti na štetnost konzumiranja alkohola i opojnih droga, te važnost i načine pravovremenog uočavanja simptoma njihovog konzumiranja. Podijeljeni su im i letci i brošure aktualnih preventivnih akcija policije “Alkohol nije cool”, “Roditeljska skrb”, “Ovisnost”, “Ne toni u ovisnost … zaslužuješ bolje”, “Što roditelji moraju znati o ovisnosti”, kao i brošura Zavoda za zdravstvo međimurske županije “Savjetovalište za alkoholom uzrokovane probleme i alkoholizam”.

Na kraju predavanja predstavljen im je zajednički projekt Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode – “Zdrav za pet”, namijenjen učenicima 8. razreda osnovnih škola te 1. i 2. razreda srednjih škola, koji se provodi na nacionalnoj razini, a ima za cilj prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, podizanje razine javnozdravstvene svijesti, te očuvanje i zaštita okoliša i prirode.

Putem ovog predavanja roditeljima je prenesena poruka o zajedničkom doprinosu stvaranja sigurnog životnog okruženja s posebnim osvrtom na nesmetani rast i razvoj mladih, kako alkohol i droga ne bi postali sastavni dio odrastanja djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije