Jesenski dani u OŠ Draškovec

U OŠ Draškovec sve pršti od događanja koja slave jesen – zlatno doba godine. Tako je u rujnu uređen školski vrt prepun jesenskih sadnica voća i povrća pa je sada ponos i centar školskog dvorišta. Početkom listopada uspješno je održan tradicionalni jesenski kros učenika što je dokaz da uz zdravu prehranu u ovoj školi paze na tjelovježbu i kretanje.

Dani kruha proslavljeni su dvostruko – skupina učenika i učitelja predstavljala je školu na “Danima kruha i zahvale” u Prelogu dok je blagoslov kruha i plodova jeseni unutar školskih zidova prepušten svećeniku Matiji Voniću.

I Draškovečki učitelji energično provode jesen pa su tako Dan učitelja proslavili raftingom na rijeci Muri. Između ovih događanja našlo se mjesta za posjet učenika gradonačelniku Grada Preloga Ljubomiru Kolareku te županu Matiji Posavcu.

Zaredao se tu niz sudjelovanja na raznim natječajima i učeničkih izleta, a posljednji događaj o kojem izvještavamo je održavanje školske kestenijade.

U ponedjeljak, 21. listopada, na pečene kestene zamirisao je dobar dio Draškovca pa se dalo naslutiti da je kestenijada u školskom dvorištu u punom jeku. Vreća kestena i malo dobre volje bilo je dovoljno za zabavno i poučno prijepodne. Rukovanje metalnom kuhačom i održavanje vatre prepušteno je učitelju razredne nastave – Vladimiru Šalamonu. On je pak, svakom učeniku dao priliku da promiješa ukusne plodove i tako brže dočeka degustaciju. Kako to i u svakodnevnom funkcioniranju škole obično biva, nestašicu drva i zastoj u pečenju kestena morala je riješiti ravnateljica škole – Margit Mirić. Sudeći prema slatkom mljackanju i garavim prstićima, kestenijada je bila pun pogodak.

U prilogu vam donosimo fotografije s nekih od brojnih događaja, a ako je suditi po dosadašnjem opsegu novosti, pred Osnovnom školom Draškovec je izuzetno uspješna i dinamična školska godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije