U Draškovcu niknuo školski vrt

U dvorištu Osnovne škole Draškovec odnedavno se, uz voćnjak, nalazi i školski vrt. Ovu hvalevrijednu ideju iznijela je i detaljno razradila ravnateljica škole Margit Mirić dok je priprema tla prepuštena školskom domaru, gospodinu Dragecu – kako ga od milja zovu djelatnici škole.

Svaki razredni odjel dobio je svoju gredicu na kojoj će uzgajati razne povrtne i voćne kulture. Pri uređenju vrta, led su probili učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom Ksenijom Dukarić. Prvih nekoliko gredica tako je zasađeno sadnicama jagoda, a uskoro se zazelenjela i salata raznih vrsta.

Učenici su pri svojim prvim i nespretnim potezima u vrtu imali stručnu pomoć vrsnog voćara, gospodina Madića. On je učenicima detaljno objasnio postupak pripreme sadnica, način zasađivanja i brige o njima, ali i prirodan način suzbijanja raznih nametnika, bolesti i korova. Učenici su bili oduševljeni učinjenim, a sve su savjete brzo usvojili.

Uz jagode, planira se uzgoj začinskog bilja, krumpira, poriluka pa čak i grmova aronije. Za pretpostaviti je da će se učenici odlično snaći u samoj berbi i konzumaciji prvih plodova pa za taj dio uzgoja voća i povrća nisu bile potrebne posebne upute.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije