Novi projekt Ekonomske i trgovačke škole “Međimurje kak si lepo”

Grupa učenika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, usmjerenje hotelijersko – turističkih tehničara radi na projektu “Međimurje, kak si lepo” – izleti za mlade, koji je odobrilo Ministarstvo turizma u sklopu projekta Promocija turističkih zanimanja. Konkurencija je velika, a škola pobjednik ima priliku predstaviti svoj projekt u Zadru na Danima hrvatskog turizma. Voditeljice projekta su profesorice Zita Lajtman i Sanja Munđar, a desetak učenika educiraju se za turističko vođenje po Međimurju po našem osmišljenom itineraru.

Prvi tim čine učenici 2.HT razreda: Lea Antonie – Stamničar, Ana Marija Gregur, Nikola Lakić, Filip Preložnjak i Petra Žišković, educirani za vođenje po gornjem Međimurju, dok je drugi tim sastavljen  od učenika 3.HT razreda: Lea Grubešić, Maja Celinger, Martina Leskovec, Natalija Brezarić i Marija Iveković – Pontoni osposobljeni za donje Međimurje. Cilj nam je potaknuti dolazak učeničkih grupa, prvenstveno iz osnovnih škola Međimurja i Hrvatske te im ponuditi raznolike sadržaje zanimljive i prilagođene mladima i predstaviti ljepotu Međimurja kao kontinentalne destinacije. Izabrani su zadatak shvatili vrlo ozbiljno te se trude postići odličan uspjeh.

Vole svoje buduće zanimanje pa su to shvatili kao jednu vrstu zabave i izazova. Zabavljaju se, pišu mailove, rade prezentacije, uče,  ali i ulažu velik trud da bi bili što bolji. Organizirali smo prvi izlet u donje Međimurje. Glavne točke bile su Pribislavec, Belica, Goričan, Sveta Marija i Donji Kraljevec. Posjetili smo kaštel Feštetić, prošli poučnom stazom Murščak,upoznali se s učenjem Rudolfa Steinera, posjetili etno zbirku i prezentaciju izrade svetomarske čipke, a zatim se zabavili u izletištu Zelengaj.

Svim tim destinacijama vodili su svoje prijatelji novopečeni turistički vodiči. Ugodno su ih iznenadili svojim vođenjem i nastupom. Očekuje nas izlet u gornje Međimurje. Vjerujemo da će isto tako biti uspješno odrađeno!(Maja Celinger, 3.ht)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije