Međimurski srednjoškolci krenuli na flotu mira “Mirno more 2013.”

Ovogodišnja, 19. međunarodna flota mira “Mirno more” plovi Jadranom od 14 do 21. rujna  uz sudjelovanje impozantnog broja od 106 jedrilica s više od tisuće djece većinom iz Austrije, zatim Italije, i Slovenije i Hrvatske (Čakovec i Varaždin). Na dva broda nalaze se i djeca iz Novog Sada i Sarajeva.

Centralno okupljanje i zajednička priredba svih sudionika održava se u srijedu 18. rujna u Marini Kaštela , a dan kasnije održat će se atraktivno zajedničko isplovljavanje svih brodova pod istom zastavom – zastavom Mirnog mora. Ovo je naveći broj brodova koji su ikada plovili Jadranom pod istom zastavom.

Kao i unatrag osam godina, tako i sada na floti sudjeluju dva broda iz iz Međimurja. Učesnike – po dvoje učenika iz svake od međimurskih srednjih škola- predlažu same škole. Ove godine iz Čakovca je otputovalo 17 djece.  Na brodu Oceanis 411, startne oznake 16, nalaze se skiper Varga Krunoslav, prof. Mikolaj Varga Nina te učenici: Mesarić Emil Miroslav,Horvatić Petra, Kralj Filip, Krištofić Matija, Kutnjak Kevin, Šimić Barbara, Škoda Ana i Vuković Ivana.

Na brodu Gib Sea 43, startne oznake 17 nalaze se skiper Novosel Branko i Neven Varga, prof. Šalamon Tanja te učenici: Drk Veronika, Golub Filip, Karlo Šafarić, Kovač Dorotea, Kudec Renato, Magić Nikola, Ružman Sandra, Sandrin Nives i Švec Antonija. Na brodovima s učenicima iz Varaždina su skiperi Enver Muminović Čevo i Hrvoje Hočuršćak Grga.

Ove dvije udruge blisko surađuju pa su i na put krenuli svi zajedno, autobusom, a putovanje će uz upoznavanje i druženje, biti najbolji uvod u nezaboravnu avanturu jedrenja koje će svi dugo pamtiti. Valja naglasiti da je naša udruga ponovno dala za potrebe ove ogromne flote čak 5 skipera a to su Miodrag Novosel Cico, Dean Lapat, Marinko Borlinić, Dalibor Mikulić i Ivan Mihalic-Miha.

Značaj i veličinu ovog socijalno-pedagoškog projekta pokazuje i to što su Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i Predsjednik Republike Austrije Heinz Fischer, uputili video poruku svim učesnicima koja će se emitirati na zajedničkoj priredbi u Kaštelima.

Ovom prilikom koriste prilikuda zahvale sponzorima koji su im pomogli u organizaciji i realizaciji projekta, a to su: Intersoft Čakovec, Meso i prerada mesa Kiš, Mesnica Mihalić, Perutnina PIPO, METTS, Hipermarket Branka, Ragusa, Pekara suncokret Hamer, Kitro te medijski sponzor Radio 1.

Pozivamo sve zaintresirane, a naročito one koji su bili ranijih godina i sami učesnici, da prate događanja putem stalno aktivnih web stranici, a događanja na samoj floti klikom ovdje. Događaji se mogu pratiti i na Facebook stranici. Tu se mogu pronaći svi podaci o ovom  humanitarnom i socijalnom projektu te brojni opisi i fotografije aktualnih događanja (Boardletter je dvojezičan: njemačko-hrvatski).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije