TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Mirno more 2017.

U subotu, 16. rujna 2017 ujutro, oko 6:30 počeli smo avanturu zvanu Mirno more (koje usput, i nije uvijek baš tako mirno…).

U našu polaznu točku zvanu Kaštel Gomilica stigli smo u poslijepodnevnim satima i ukrcali smo se na našu jedrilicu Kajuma.

U nedjelju smo krenuli na Vis na koji smo putovali oko osam sati, uglavnom na jedra. Prvi susret s morem i vjetrom nije nam se baš previše svidio jer je more bilo jako uzburkano. Neki od nas nisu se baš najbolje osjećali, ali kad smo uplovili u višku luku, Vis nam je postao najljepši otok na svijetu.

Boravili smo na njemu do utorka ujutro, kad smo se zaputili natrag u našu polaznu luku u Kaštelima. U srijedu smo svi zajedno sudjelovali u raznim radionicama i priredbama. U luci je taj dan bilo oko 90 jedrilica. U četvrtak ujutro isplovili smo i svi istovremeno otvorili jedra.

Bio je to prizor za pamćenje. Nakon toga smo se zaputili na Brač. Putovanje nam je bilo puno ugodnije, a more puno mirnije. Na Braču smo proveli jednu noć. U petak smo se polako vraćali u Kaštele, a usput smo se kupali u uvalama i posjetili Split u kojem smo pratili Juliju Roberts koja se odbila s nama fotografirati (iako smo 20 minuta skupljali hrabrost da je pitamo… tužno).

Nakon noćenja na našoj Kajumi u subotu ujutro našoj je avanturi nažalost došao kraj.

Mirno more je predivno iskustvo koje vam nitko ne može platiti. Druženja na palubi broda, maksimalno međusobno uvažavanje i suživot u ovih sedam dana bili su najljepši trenuci koje ću još jako dugo pamtiti. (Ružica Marković, 4. TG)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije