DAN ŠKOLE u znaku proaktivnosti i potrebe rješavanja međuvršnjačkog nasilja

>> Dan škole u znaku proaktivnosti i potrebe rješavanja međuvršnjačkog nasilja

U petak, dana 27. listopada 2017. godine, Ekonomska i trgovačka škola proslavila je 96. rođendan u znaku proaktivnosti i potrebe rješavanja međuvršnjačkog nasilja, svečanom priredbom koju su pripremili učenici pod vodstvom Valentine Perčić Štefok, prof., uz pratnju školskoga zbora i njihove voditeljice Ive Novak, prof.

Slavlje je bilo dvostruko jer istovremeno su, u pratnji profesorica Zite Lajtman i Sanje Munđar, učenici 4. ht razreda primali nagradu za najbolji projekt u turizmu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Priredbu je a capella izvedbom Vuprem oči otvorila mlada čuvarica kajkavske popevke Nives Hažić. Svestrana učenica 3. razreda ekonomske gimnazije Ivana Drvoderić srebrenkastim zvukom flaute uvela nas je u nove svjetove. Ona je odsvirala tematsku glazbu iz filmskog ostvarenja o Harryju Potteru, a time smo obilježili i Svjetski dan audiovizualne baštine.

Školski zbor pod vodstvom profesorice Ive Novak slavio je proaktivnost mladih, ljubav prema bližnjima, domovini, ali i kozmopolitska nadanja. Dramska družina Talija pod vodstvom prof. Perčić prikazala nam je crtice iz škole i alternacije roditeljskih reakcija na emotivan doživljaj jedne tinejdžerice.

Publiku su nasmijale i zamislile mlade glumačke nade, Ivana Žulić i Ivana Drvoderić. Barbara Modlic i Mišel Bezek našli su se kao tandem u ulozi voditelja priredbe, a nakon iste učenici su imali priliku pogledati izvrsnu predstavu The Wall dramskog studija Dada (KD Pinklec) koja je studiozno, dinamično i mizanscenski virtuozno progovorila o međuvršnjačkom nasilju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije