I Međimurci na ovogodišnjoj floti mira “Mirno more”

I Međimurci na ovogodišnjoj floti mira “Mirno more”

Ovogodišnja flota mira “Mirno more” plovi od 17. do 24. rujna 2011. uz sudjelovanje impozantnog broja od 107 jedrilica s 900 djece većinom iz Austrije, zatim Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Centralni okupljanje i zajednička priredba održava se 21. rujna u Biogradu, a dan kasnije atraktivno zajedničko isplovljavanje svih brodova pod istom zastavom.

Kao i prijašnjih godina na floti sudjeluju dva broda iz Hrvatske, točnije iz Međimurja. Učesnike – po dvoje učenika iz svake od međimurskih srednjih škola – predlažu same škole.


Ove godine, iz Čakovca je otputovalo 14 djece:

Ramušćak Dora, Gimnazija
Hlapčić Iva, Gimnazija
Čulinović Filip, Gimnazija
Lukačić Luka, Prelog
Rođak Bruno, Prelog
Višnjić Roberto, Gospodarska
Šoltić Nikola, Gospodarska
Fic Petra, Gimnazija
Zelić Mihael, Tehnička
Vrzan Kristijan, Graditeljska
Turk Kristina, Graditeljska
Gudlin Valentina, Graditeljska
Rožman Luka, Ekonomska
Strnad Lea, Ekonomska

Oni čine posadu na dvije jedrilice koje vode dvojica iskusnih skipera Varga Neven i Enver Muminović – Čevo. Uz njih se na svakom brodu nalazi i po jedna profesorica u ulozi pedagoga – Ljiljana Ille i Nina Mikolaj.

Cjelokupnu ekipu prevoze vozači Darko Kolar, Renato Čuka i Nina Mikolaj. Valja naglasiti da je naša udruga osim toga ponovno dala za potrebe flote čak 5 skipera, a to su Miodrag Novosel Cico, Dean Lapat, Marinko Borlinić, Dalibor Mikulić, Hrvoje Hoćurščak-Grga i Ivan Mihalic-Miha.

Organizatori poručuju: “Koristimo priliku da zahvalimo našim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji i realizaciji projekta, a to su Vajda, Mesnica Mihalić, Perutnina PIPO, METTS, Graditeljska škola, Radio 1, Intersoft.

Pozivamo sve zainteresirane, a naročito one koji su bili ranijih godina i sami učesnici, da prate događanja putem stalno aktivnih web stranica www.mirnomore.hr, a događanja na samoj floti na www.mirnomore.org.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije