Školska priredba “U međimurskom selu Goričanu 1955.”

U srijedu, 5. lipnja 2013. godine, učenici Osnovne škole Goričan održali su tradicionalnu završnu školsku priredbu u prostoriji Doma kulture Goričan. Priredba pod nazivom “U međimurskom selu Goričanu 1955.” temeljila se na istoimenom dokumentarnom filmu u kojem je prikazan izgled Osnovne škole Goričan, njenih učenika koji su danas djedovi i bake te rad prve učeničke zadruge “Mali zadrugar” iz 1955. godine.

Mnogobrojne uzvanike, mahom roditelje te bake i djedove, dočekali su uvježbani izvođači obučeni u međimursku narodnu nošnju. Na pozornici su se izmjenjivali skečevi, recitacije, sastavci, tamburaši, pjevački nastupi, folklorni i suvremeni ples, sviranje na flautama, klavijaturama pa čak i na češlju. Uprizoreno je ručno “ružđenje” kukuruza, našivavanje ukrasa na platno, pletenje tkanine pa čak i fizički obračun između dva posvađana seljaka.

Na kraju bogatog kulturno-zabavnog programa otvorena je izložba starih fotografija koje prikazuju izgled Goričana i njegovih stanovnika od 1906. do 1980. godine, a u čijem su sakupljanju sudjelovali svi učenici Osnovne škole Goričan. Tijekom razgledavanja izložbe, posjetitelji su uživali u degustaciji tradicionalnih kolača “koržjača”.

Priredba je bila vrlo uspješna zahvaljujući angažmanu učenika, učitelja i ostalih djelatnika škole pa se ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije