Novi “Leonardo da Vinci projekti” Gospodarske škole Čakovec

Agencija za mobilnost i programe EU na natječaju 2013. godine Gospodarskoj školi Čakovec odobrila je dva nova projekta u okviru programa Leonardo da Vinci: “S Vivatom do znanja” i “PUT se nastavlja”. Projekt “S Vivatom do znanja” je projekt mobilnosti koji uključuje početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje (IVT- Initial Vocational Training). Partneri Gospodarskoj školi u ovom projektu su slovenska poduzeća Terme Vivat (Moravske Toplice) i tiskara M.A.M. (Puconci).

Projekt će omogućiti dvotjednu stručnu praksu za 26 učenika Gospodarske škole iz sektora osobnih usluga i kože i tekstila. Uključena su sljedeća zanimanja: frizer, kozmetičar, pediker, pismoslikar, krojač i pomoćni krojač. Učenici će biti raspoređeni u 4 skupine i smješteni u apartmanima Termi Vivat. S njima će u Sloveniji boraviti i pratitelji koji će im biti cijelo vrijeme na raspolaganju. Osim stručnih znanja, učenici će upoznati Sloveniju, slovenski jezik i kulturu, steći će veću samostalnost i sigurnost. Sve to će doprinijeti njihovoj većoj motiviranosti za učenje i konkurentnosti kod traženja posla nakon završetka školovanja. Za projekt je dodijeljeno 39 220,00 eura.

Projekt “PUT se nastavlja” je projekt mobilnosti koji uključuje osobe na tržištu rada (PLM- People in the Labour Market). Projekt je nastavak uspješne suradnje sa slovenskim poduzećem Ocean Orchids iz Dobrovnika s kojim smo uspješno proveli projekt PUT. Korisnici projekta su učenici koji su upravo završili školovanje u Gospodarskoj školi, prvenstveno u poljoprivrednoj struci. Projekt će trajati dvije godine i omogućit će stručnu praksu u trajanju od dva tjedna za 40 bivših učenika škole kroz dvije generacije.

Projekt daje priliku bivšim učenicima za susret sa stvarnim radnim mjestom i radnim obavezama te za stjecanje veće samostalnosti i motiviranosti za traženje prvog zaposlenja. Učenici će također upoznati i kulturu, jezik i geografska obilježja Slovenije. Projektu je dodijeljeno 64 810,00 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije