Učenici SŠ Prelog sudjeluju na poznatim manifestacijama SZ Hrvatske

Tradicionalna humaniratna manifestacija “Mali Gastro” u organizaciji Srednje škole Zabok i udruge Zlatno srce održana je u petak 3. svibnja 2013. godine na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku gdje su učenici nekoliko srednjih hotelijersko-turističkih škola sjeverozapadne Hrvatske u raznim hotelijersko turističkim disciplinama pokazali na djelu svoje profesionalne vještine i sposobnosti.

Kao gosti ove manifestacije sujdelovali su učenici Srednje škole Prelog koju su predstavljali učenici drugog razreda smjera konobar: Tibor Prgomet i Leonardo Kerman te njihova mentorica i voditeljica profesorica Vesna Škvorc. Tibor i Leonardo ove su godine pripremali egzotične koktele kojima su oduševili sve posjetitelje manifestacije. U sklopu programa održana je i utrka konobara koja je privukla jako veliku pozornost. Sva prikupljena sredstva doniraju se već tradicionalno za potrebe Opće bolnice Zabok.

Dok su konobari svoje znanje prezentirali u Zaboku, učenici hotelijersko-turističkog smjera i smjera konobar sudjelovali su od 17. svibnja do 19. svibnja u Štrigovi na najvećoj gastronomskoj i vinarskoj manifestaciji u županiji Zrinskih – Urbanovu 2013. U sklopu vinske manifestacije održan je gastro show pod nazivom Bajkoviti okusi Međimurja gdje su prezentirana tradicionalna međimurska jela.

Svoje su vještine u spremanju takvih jela pokazali i učenici Srednje škole Prelog: Marija Novak, Karolina Hržić, Sanja Horvat (3.THK), Tibor Prgomet i Leo Carević (2.SKK), Kristina Kukovec, Sabina Kolenda i Ivana Višnjić (1.THK). Oni su svoje znanje i vještine pokazali u flambiranju slanih i slatkih jela koja su bila posluživana uz vrhunska domaća vina. Flambiranje zahtjeva punu koncetraciju i znanje pa su naši učenici privukli pažnju velikog broja posjetitelja.

Jela naših učenika kušao je poznati hrvatski kuhar Branko Ognjenović koji je našim učenicima otkrio neke male tajne uspješnog pripremanja jela. Savjeti stručnjaka uvijek su dobrodošli jer će uvelike pomoći mladim naraštajima u daljnjem uspavršavanju i napredovanju. Za odličnu prezentaciju škole, osim učenika, zaslužni su i njihovi voditelji, profesori stručnih predmeta Anica Naranđa i Josip Bajsić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije