Ekipi OŠ Ivanovec drugo mjesto u Modelarskoj ligi

U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici 18. i  19. svibnja održana je završnica – državna razina natjecanja “Danas mali, sutra veliki majstor” – Modelarska liga za 2012./2013. godinu. Pravo sudjelovanja na završnici izborile su 23 ekipe iz čitave Hrvatske, koje su prethodno bile najbolje na regionalnim natjecanjima. U ekipi su mogli nastupiti učenici od petog do sedmog razreda.

Regionalno natjecanje za Koprivničko-križevačku, Krapinsko- zagorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju održano je u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije u OŠ Ivanovec 27. travnja. Za odlazak na državnu razinu natjecanja borila se 31 ekipa iz regije. Najbolje su bile ekipe iz Kluba mladih tehničara Društva pedagoga tehničke kulture iz Varaždina, KMT Zajednice tehničke kulture Križevci, OŠ Nedelišće, OŠ Draškovec i OŠ Ivanovec.

Na državnoj razini najbolja je bila ekipa iz Našica. S bodom zaostatka drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Ivanovec, koju su činili Lucija Črep (7. raz) i Aleksandar Žužul (6. raz) i mentor Željko Medved, učitelj tehničke kulture. Ekipa OŠ Nedelišće u sastavu Hrvoje Kirić i Luka Petek, učenici sedmog razreda s mentorom Sandrom Balaškovićem zauzela je jedanaesto mjesto, a Lara Kemec i Noa Vadas učenici petog razreda OŠ Draškovec s mentoricom Katicom Mikulaj Ovčarić petnaesto mjesto.

Ekipa iz Varaždina bila je četrnaesta, a iz Križevaca sedamnaesta. Dok je ocjenjivačko povjerenstvo vrednovalo učeničke radove domaćini natjecanja, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture za natjecatelje i njihove mentore organiziralo je pohod po Baščanskoj stazi glagoljice na otoku Krku.

Vrijedno je napomenuti da je na nedavno održanom državnom natjecanju mladih tehničara u Primoštenu Alen Jakupek Strbad, učenik 5. razreda iz OŠ Draškovec, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić osvojio prvo mjesto u području Maketarstvo – modelarstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije