ETŠ na međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru

ETŠ na međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru

U srijedu 13. ožujka učenici vježbeničkih tvrtki Pinocchio, Extraline i Crosport  Ekonomske i trgovačke škole Čakovec sudjelovali su na 6. Međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru.

U organizaciji Komercijalno- trgovačke škole Bjelovar i Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar na sajmu sudjelovalo je 25 vježbeničkih tvrtki iz Bjelovara, Kutine, Daruvara, Velike Gorice, Dugog Sela i Čakovca. Sajam je svečano otvorio direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj, a nazočna je bila i delegacija iz Republike Poljske.

Vježbenička tvrtka je fiktivna učenička tvrtka koja pridonosi razvijanju poduzetničkih vještina kod učenika radeći na principu stvarne tvrtke i posluje na fiktivnom tržištu s ostalim vježbeničkim tvrtkama. Učenici na osnovi usvojenih znanja i vještina otvaraju vježbeničke tvrtke kroz čije poslovanje stječu praktična iskustva i različite poslovne vještine.

Sajam vježbeničkih tvrtki kruna je poslovanja učenika u fiktivnim tvrtkama, a učenike je za sajamsko poslovanje pripremala Tatjana Frančić-Mikulić, prof. Vještine poslovnog pregovaranja, prezentacijske sposobnosti i kreativnost u uređenju štandova svojih tvrtki pokazali su učenici trećih i četvrtih smjera ekonomist.

Vježbeničku tvrtku Crosport d.o.o.,  tvrtku za prodaju sportske odjeće predstavljali su učenici 4.a i 4.c razreda  Laura Pintar, Janja Habuš i Mate Maglov. Učenici 3.c razreda Elena David, Magdalena Škvorc i Mateo Podgorski prezentirali  su tekstilne proizvode tvrtke Extraline d.o.o.

Poslovnu suradnju s mnogim tvrtkama na sajmu ostvarile su i učenice 3.b razreda Lorena Koščak, Karmen Hamer i Klaudija Antolović, predstavnice tvrtke Pinocchio d.o.o. koja se bavi prodajom pletenog namještaja, jedne od prvih osnovanih vježbeničkih tvrtki  Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. (Tatjana Frančić-Mikulić, prof.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije