Predstavljena knjiga o Gimnaziji profesorice Verice Mutvar

U Gimnaziji Čakovec u četvrtak 20. prosinca u 18 sati predstavljena je knjiga Pedeset godina Gimnazije u Čakovcu autorice profesorice Verice Mutvar. Knjigu je predstavila profesorica Mirjana Vidović, a o nastajanju i konceptu knjige govorila je i sama autorica.

Profesorica Mutvar u knjizi iznosi povijesne podatke o razvoju pisane riječi u Međimurju, piše o osnutku, djelovanju i uspjesima Gimnazije,  a fotografijama prikazuje bogatstvo školskoga života tijekom godina. Knjiga završava popisom svih zaposlenika i maturanata Gimnazije od 1961. do današnjih dana.

Svečanome ugođaju predstavljanja doprinio je glazbeni program koji su pripremili gimnazijalci sa svojim profesorima Brankom Srnec Tompa i Damirom Rodigerom.

Ovime je završeno obilježavanje pola stoljeća Gimnazije koje je započelo u studenome prošle godine predstavljanjem knjige Antologija međimurske mlade lirike priređivača profesora Ivana Pranjića. Nakon toga, 24. studenoga 2011. održana je svečana akademija u Centru za kulturu Čakovec, a uslijedio je i niz raznovrsnih događanja kojima se u školi slavio 50. rođendan Gimnazije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije