Zdravstveni odgoj u OŠ Mursko Središće

Ulazak u mjesec prosinac obilježen je  zajedničkim roditeljskim sastancima za sve odjele  5. i 6. razreda te 7. i 8. razreda Škole. Tema je bila uvođenje zdravstvenog odgoja kao posebnog odgojnog programa u osnovne škole.

Svima nam je u interesu da nam djeca izrastu u fizički i duhovno zdrave mlade ljude pa je i uvođenje odgojnog programa zdravstvenog odgoja jedan od koraka na tom putu.

Na samo spominjanje zdravstvenog odgoja, u javnosti su neke udruge “digle prašinu” iako se ne radi ni o čemu revolucionarno novom – gotovo svi sadržaji ovog programa već su odavno sastavni dio redovnih nastavnih programa prirode i društva, prirode, biologije, tjelesne i zdravstvene kulture (zato se ovaj predmet tako i zove), i psihologije u srednjim školama; sadržaji zdravstvenog odgoja odavno su i teme odgojnog rada razrednika.

Novina je to što su sada teme zdravstvenog odgoja podijeljene u tri skupine: po 12 tema izdvojeno je u svakom razredu osnovne i srednje škole kao obavezne teme sata razrednika; njih će voditi i organizirati razrednik svakog odjela, odnosno razredni učitelj u razrednoj nastavi. Teme označene “zvjezdicom” (“*”) obavezno odrađuje stručnjak – liječnik školske medicine i liječnik obiteljske medicine u prvom redu, a onda i drugi stručnjaci i suradnici škole. Treću skupinu čine teme koje su uklopljene u redovni nastavni program već ranije spomenutih predmeta – nadopunjene, naravno, najnovijim znanstvenim dostignućima (područje genetike u sadržajima Biologije čovjeka u 8. razredu i srednjoj školi).

Roditeljskom sastanku prisustvovali su svi roditelji, a prezentaciju programa zdravstvenog odgoja održala je pedagoginja Škole, Miljenka Župan, prof. pedagogije. Roditelji su s puno razumijevanja prihvatili uvođenje zdravstvenog odgoja, tim više što su ih razrednici već izvijestili o programu, a sada su upoznati i s detaljima programa.

Pedagoginja je pozvala roditelje da se uključe kao sudionici i suradnici razrednika svoje djece u realizaciju programa što su roditelji prihvatili pa očekujemo da će biti aktivni sudionici kao i u svim dosadašnjim akcijama i programima Škole.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije