Tehnička škola Čakovec s Gabrijelom na novim stazama

Tehnička škola Čakovec u svojoj je dugogodišnjoj tradiciji iznjedrila stručnjake svih profila – majstore, električare, strojare, carinike, policajce, informatičare, liječnike, ekonomiste… Ali stasali su u njoj i poznati sportaši koji su boje svoje škole branili i brane diljem Lijepe naše. Danas u redovima vrsnih TŠČ-ovaca trenira i učenik 1. ET3 razreda Gabrijel Stojanović koji se ovih dana na posljednjem ovosezonskom atletskom natjecanju  okitio srebrnom medaljom.

Svoju karijeru započeo je u prvoj polovici 2010. godine u Atletskom klubu Nedelišće. Treneri su odmah uvidjeli da je dobar u trkačkim disciplinama (400 i 800 metara), pa su i treninge prilagodili njegovim sposobnostima, naročito trčanju na 800 metara. Danas je njegov trener Željko Jagec, profesor u Osnovnoj školi Nedelišće.

Iako se atletikom intenzivno bavi tek dvije godine, Gabrijel ima zavidnu kolekciju medalja: još kao učenik osmog razreda nastupio je u krosu Sportskih novosti i za tadašnju školu – OŠ Nedelišće, osigurao pobjedničku titulu među osmim razredima. Vlasnik je i 5 medalja (3 srebrne i 2 brončane) s prvenstva Hrvatske te je  kadetski pobjednik na Varaždinskom polumaratonu (5 km). Najviše voli trčanje na 800 metara, u čemu je najbolji: prvi je kadet u Hrvatskoj, a osobni rekord u toj disciplini mu je 2:01. Zadnje ovosezonsko natjecanje održalo se u Vrbovcu u kojem je između 33 sudionika u kategoriji kadeta osvojio srebrnu  medalju na 1.500 m, pretrčavši tu udaljenost za 4:22 minute.

Pripreme za utrku u Vrbovcu bile su posljednje teške u ovoj godini, a sad kreće bazična priprema u školskoj dvorani Nedelišća. Osim što je član AK-a Nedelišće, član je i Školskog sportskog kluba “TIOŠ” u kojem također naporno trenira i nada se odlasku na državno natjecanje učenika.

Gabrijelov odgovor na naše pitanje kako usklađuje školske obveze i treninge bio je vrlo kratak i jasan: “Ujutro se školujem, a na večer treniram.” Nakon te izjave, samo možemo potvrditi da “si za svaku želju koju poželiš obdaren i snagom da je ostvariš”. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije