učiteljski fakultet u čakovcu

FOTO Imaju velika srca: Humanitarni božićni sajam studenata Učiteljskog fakulteta

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe Caritasovog Dnevnog boravka djece 'dr. Antun Bogdan' u Čakovcu

Studenti Učiteljskoga fakulteta – Odsjeka u Čakovcu i ove su godine, već tradicionalno, organizirali Božićni sajam humanitarnoga karaktera. Prošle je godine prihod bio namijenjen za potrebe pedijatrijskoga odjela naše županijske bolnice, a ove godine sva prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe Caritasovog Dnevnog boravka djece “dr. Antun Bogdan” u Čakovcu.

Prikupljene poklone i novčanu donaciju štićenicima Dnevnog boravka uručili su članovi Udruge “Učitelji za djecu” u koju su uključeni studenti čakovečkog odsjeka Učiteljskog fakulteta. Osim Božićnog sajma na kojemu su između ostalog ponudili i rezultate svoje kulinarske kreativnosti, studenti su, uz malu pripomoć profesora, osmislili i pripremili umjetnički program priredbe na kojoj su iskazali svoje talente i sposobnosti u dramskom, literarnom i glazbenom izričaju. Priredbi su nazočili i svojim nastupom obogatili i štićenici Caritasovog Dnevnog boravka.

Zanimljivost glazbenog dijela priredbe bio je nastup zbora profesora Odsjeka sa skladbom “Bijeli Božić”. Veliki pljesak odobravanja i skandiranja na kraju nastupa ukazali su na međusobnu privrženost studenata i profesora na čakovečkom Odsjeku te hvale vrijedan duh zajedništva kao lijepu uvertiru u Božićne blagdane.

Zauzetost svih studenata i veliki uloženi trud u pripremu sajma dokaz su razvijenog osjećaja za druge u potrebi. Očito su profesori Odsjeka u Čakovcu dobro odradili odgojni dio svoga posla na što su posebno ponosni bili i u svojemu govoru istaknuli prodekanica za poslovanje, studij i studente na Odsjeku u Čakovcu prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić kao i dekan cjelokupnoga Učiteljskoga fakulteta prof. dr. sc. Siniša Opić

Osim sajma i priredbe studenti Odsjeka u Čakovcu organizirali su i koncert na koji su pozvali i kolege studente s drugih visokih učilišta pa tako i našega Međimurskoga veleučilišta. Pokazano zajedništvo studenata u radnim obvezama pripreme sajma i priredbe, pokazane brige za najugroženije, kao i ugodno međusobno druženje u poslijepodnevnim i večernjim satima na organiziranom koncertu dokaz su da na čakovečkom odsjeku Učiteljskog fakulteta stasa nova generacija mladih ljudi sposobnih sutra preuzeti dio odgovornosti za naše društvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije