Zvonimir Balog u OŠ Vratišinec

U OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec Mjesec hrvatske knjige završio je književnim susretom sa Zvonimirom Balogom, najnagrađivanijim hrvatski dječjim piscem i utemeljiteljem suvremene hrvatske dječje poezije. Susretu je organizirala knjižničarka Lidija Kovačić Faić za učenike razredne nastave, u ponedjeljak, 19.studenoga 2012.

Gospodin Balog nam se najprije ukratko predstavio, a zatim krenuo čitati svoje pjesme. Imali smo čast čuti pjesme koje još nisu objavljene,a nalaze se u knjizi koju trenutno piše. Najviše smo saznali o njegovom stvaralačkom radu kada smo počeli postavljati pitanja. Balogova prva knjiga za djecu je Nevidljiva Iva koju je napisao za svoju kćerku i sina.

Ta knjiga je s vremenom postala najprodavanija dječja knjiga domaćih pisaca u Hrvatskoj. Pisati je počeo u 3.razredu osnovne škole. Napisao je pjesmu za koju ga je učiteljica jako pohvalila i prijatelji iz razreda su ga stalno molili da im napiše još nešto. Tako da piše od tada pa sve do danas. Svaki dan nešto napiše i pročita. Njegove pjesme su uvijek kritika nečega.

Ideje crpi iz onoga što je vidio, pročitao, gledao… Ponekad napiše dvadeset pjesama u danu, ponekad jednu. U svojoj radnoj sobi ima 200 bilježnica punih tekstova i pjesama koje mora doraditi i prepisati. Za to bi mu trebalo desetak godina, tako da možemo očekivati još puno zanimljivih knjiga. Uspio je pomnožiti sva svoja djela i koliko je izdanja tiskano te došao do nevjerojatne brojke milijun knjiga.

Ponosni smo što smo imali čast sudjelovati književnom razgovoru s piscem koji ima tiskanih milijun knjiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije