Srednja škola Prelog ispratila “Mjesec hrvatske knjige”

Proteklog je tjedna, točnije 15.studenoga Srednja škola Prelog obilježila završetak Mjeseca hrvatske knjige organiziravši večer čitanja i druženja uz knjigu. Naime, to je već drugi takav susret koji je osmišljen u okviru projekta osuvremenjivanja školske lektire.

Voditeljice projekta – profesorice hrvatskog jezika, Đurđica Katanec i Željka Ivančok Varga prvom su takvom radionicom čitanja 15. listopada otvorile ovu manifestaciju odabravši knjigu u skladu s afinitetima učenika. Potom je uslijedilo gostovanje članica Književnog kruga Prelog u školskoj knjižnici gdje su nas drage gošće nasmijale do suza, ali i iskreno progovorile o svojim životnim iskustvima. Bile su to Marija Bermanec, Ivanka Novak i Ljubica Fleten.

U ugodnom ozračju pročitale su nam nekoliko svojih pjesama različite tematike, pokazale nam rukotvorine koje izrađuju u slobodno vrijeme, a poklonivši nam nekoliko svojih knjiga inspirirale su nas za pisanje vlastitih stihova.

U srijedu, 14.studenoga maturanti naše škole u pratnji profesora hrvatskoga jezika posjetili su Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. Ljubazne knjižničarke upoznale su nas s načinom rada i korištenja knjižne građe te nam objasnile raspored literature na pojedinim katovima kako bismo što lakše pronašli željenu knjigu.

Vrlo korisno bilo je tumačenje signatura koje su nam potrebne prilikom tematskog pretraživanja. Nakon obilaska Nacionalne i sveučilišne knjižnice posjetili smo i Interliber te sudjelovali u predstavljanju noviteta književnika Ivana Aralice. Već sljedećeg dana, dakle u četvrtak održana je spomenuta druga večer čitanja te druženje s učenicima uz knjigu Uvod u fiziku katastrofe autorice Marishe Pessl.

Zadovoljstvo učenika i sve veći interes za čitanje poticaj su za nastavak ovog projekta, a sljedeće druženje uz knjigu Dar popularne autorice Cecelie Ahern bit će 14. prosinca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije