OŠ Donja Dubrava: Završena akcija “Svi zajedno”

Prigodnom predajom didktičkih pomagala i ostalih poklona u Donjoj Dubravi je završena humanitarna akcija “Svi zajedno”. Nakon višegodišnjih zahtjeva OŠ Donja Dubrava prema Međimurskoj županiji za financiranje asistenata u nastavi koji bi trebali pomoći učenicima Domagoju Lisjaku i Marijani Harča koji boluju od cerebralne paralize, a koji nisu naišli na pozitivan odgovor, mladi entuzijasti, Kristina Horvat i Mladen Tota odlučili su organizirati humanitarnu akciju pod nazivom “Svi zajedno”.

Uz pomoć i potporu OŠ Donja Dubrava,Crvenog križa, Općine Donja Dubrava, Kluba navijača, Teniskog kluba Donja Dubrava, Košarkaškog Kluba Dubravčan, Konjičkog kluba Nikola Zrinski, caffe bara Car,bendova The Strangers, Larva i Crveni patuljak te ostalih ljudi dobrog srca koji su se uključili, akcija je uspješno okončana, a javnost se senzibilizirala i upoznala s problemima i potrebama djece.

Ubrzo nakon akcije Međimurska županija je prihvatila ideju i preuzela financiranje asistenata, ne samo u Donjoj Dubravi već i diljem Županije, a skupljeni novac je pohranjen na žiro račun Crvenog križa Čakovec. U dogovoru s roditeljima, školom te stručnjacima iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak iz Zagreba, odlučeno je da se učenicima dok krenu u više razrede kupe didaktička pomagala koja bi im olakšala praćenje nastave te izvršavanje školskih obaveza.

Nabava je realizirana u studenom te su dva stolna računala s monitorima te pripadajućom opremom i prilagođenim tipkovnicama uručena učenicima. Računala će nakon što Domagoj i Marijana završe školu ostati na korištenje OŠ Donja Dubrava. Također su im kupljena dva prijenosna računala za korištenje kod kuće, dok je ostatak novca utrošen na terapijsko jahanje u kojem oboje uživaju. Na kraju su roditelji uzbuđenih Domagoja i Marijane zahvalili na uručenim poklonima rekavši kako će računala te terapijsko jahanje uvelike pomoći njihovoj djeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije