HTV na satu biologije

“Hrvatska Amazona” naziv je obrazovne emisije u kojoj su gosti bili učenici Srednje škole Prelog. Tako je učenica drugog razreda preloške gimnazije, Darija Vuk ukratko predstavila svoj projekt o makrobeskralješnjacima s različitih tipova dna rijeke Drave i njenih pritoka.


Denis Vadlja i Sven Žiga,
bivši učenici preloške škole, a danas marljivi studenti biotehnologije i agronomije ispričali su o svom trogodišnjem radu koji se odnosio na proučavanje stranih (invazivnih) vrsta rakova koji se šire Murom i Dravom. Ovi su sjajni mladići već nagrađeni brojnim priznanjima i nagradama za svoj rad.

Sveukupan istraživački rad odvijao se pod budnim okom njihovog mentora Miše Rašana, profesora kemije i biologije. Nesebičan trud i iznimni rezultati bili su prava pozivnica Hrvatskoj radioteleviziji čija je ekipa posjetila profesora Rašana na satu biologije.

Znanstvenik vedrog duha i dobrog raspoloženja, profesor Rašan priznao nam je da se njegove metode temelje na puno praktičnog rada stoga će televizijska ekipa snimiti dio materijala i na rijeci Dravi koja je uistinu izvor brojnih ideja za znanstvene projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije