Projekt studentske organizacije AIESEC u Gimnaziji Čakovec

U mjesecu listopadu u Gimnaziji Josipa Slavenskoga Čakovec započelo je provođenje projekta YEC (Young Entrepreneurs in Croatia) u organizaciji studentske organizacije AISEC.

U projektu sudjeluje 20-ak učenika 3. razreda, a cilj projekta, koji traje 8 tjedana, jest radionicama i razvijanjem poslovnih ideja omogućiti učenicima razvoj osnovnih socijalno-poduzetničkih vještina kako bi bili ukorak sa svim promjenama i potrebama tržišta na području Republike Hrvatske.

U projektu sudjeluje ukupno osam škola s područja Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske te Međimurske županije. Sastanci i radionice za učenike Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec održavaju se u prostorijama škole jednom tjedno, a vode ih inozemni praktikanti, koji ove godine dolaze iz Brazila, Rumunjske i Mađarske.

Svečano zatvaranje projekta predviđeno je 21. studenog u Prvoj Gimnaziji u Varaždinu, a obilježit će ga predstavljanje najboljih projekta učenika – sudionika i proglašavanje pobjednika. Sam AIESEC djeluje od 1948. godine kao nezavisna, apolitična, edukacijska organizacija koja promovira društveno odgovorno ponašanje, poduzetništvo i liderstvo.

U Hrvatskoj djeluje od 1953. godine, a danas je aktivno 5 lokalnih odbora AIESEC-a u Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu. Najveća je međunarodna organizacija mladih ljudi koja im pomaže u otkrivanju i razvoju svojih potencijala kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu. (Stjepana Kanita Sever)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije