Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
TREBA IM NOVI KLAVIR Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec sakuplja sredstva za novi klavir
M.Ž.

RASPJEVANI GIMNAZIJALCI

TREBA IM NOVI KLAVIR Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec sakuplja sredstva za novi klavir

Nedavno su osnovali bend Poetikon u kojem spajaju međimursku klasičnu glazbu, klasično i suvremeno muziciranje

Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec već dugi niz godina iskazuju svoju ljubav prema glazbi i talent brojnim koncertima i glazbenim programima koje održavaju. Svojim nastupima redovito obogaćuju događanja u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, a Zbor Gimnazije Josipa Slavenskog sudjelovao je 2013. godine u emisiji „Do posljednjeg zbora“ gdje je došao do samog finala.

Nedavno su osnovali bend Poetikon u kojem spajaju međimursku klasičnu glazbu, klasično i suvremeno muziciranje te u okviru fakultativne nastave „Glazbena radionica“ sviraju, pjevaju i njeguju ljubav prema klasičnoj glazbi.

Kako bi i dalje mogli kvalitetno nastaviti sa svim aktivnostima potreban im je novi klavir te su sredstva za njegovu kupnju odlučili sakupiti koncertom „Slavenski bi svirao“ koji je održan u srijedu 3. travnja 2019. godine u Centru za kulturu Čakovec, a nazočila mu je i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak.

- Gotovo trećina naših učenika uključena je u neki oblik glazbenih aktivnosti i zato želimo našim vrijednim mladima omogućiti najbolje uvjete kako bi nam mogli pokazati što sve znaju i mogu. Čast je biti među ovakvim učenicima i profesorima koji u školu dolaze s pjesmom i osmijehom, pjevaju i sviraju za vrijeme školskih odmora te uživaju u glazbi svakog dana, na što bi Josip Štolcer Slavenski po kojem škola nosi ime svakako bio ponosan - poručila je ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar koja je uz učenike pohvalila i profesore koji su bili uključeni u organizaciju koncerta, a to su Branka Srnec Tompa, Mirjana Vidović, Damir Rodiger i Ivan Pranjić.

Raznolikim i zanimljivim točkama oko dvjestotinjak učenika oduševilo je ispunjenu dvoranu i pokazalo da zaista žive glazbu. Kupnjom ulaznice za koncert mnogi su roditelji, braća i sestre, bake i djedovi pridonijeli da škola bude korak bliže novom klaviru, a akcija skupljanja financijska sredstva traje do 14. travnja 2019. godine.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!