Učenici Gospodarske škole Čakovec uspješni u aranžiranju cvijeća

U Varaždinu je 29. rujna 2012., kao popratni program Varaždinskih baroknih večeri, otvorena 17. međunarodna izložba cvijeća na kojoj je svoje cvjetne kompozicije, instalacije i aranžmane predstavilo 40 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Tema izložbe je Barok-glazba-cvijeće, a podtema Varaždin i gradovi partneri. Budući da je Varaždinskim baroknim večerima ove godine zemlja partner Austrija, floristi su koncepciju izložbe prilagodili obilježjima te zemlje i Varaždina pa su uglavnom kombinirali crvenu i bijelu boju.

Učenici i učenice naše škole: Leonard Posavec, Ivona Cirkvenčić, Sara Flinčec, Simona Jarni, Doris Matjašić, Novak Deborah, Valentina Perčić, Anja Bakan, Dijana Bočkaj, Anamarija Bukovec, Karolina Debelec i Stefani Strah, uz pomoć svojih mentora prof. Biserke Vojnović, prof. Dunje Geršak, prof. Ruse Trajkove i prof. Karmele Radošević, osmislili su i postavili nekoliko izložaka.

U sklopu izložbe, održano je 6. međunarodno natjecanje učenika poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća na zadanu temu Dekoriranje školske stolice. Sudjelovali su učenici iz četiriju slovenskih i pet hrvatskih škola. Našu školu predstavljale su učenice 3.cv razreda: Melissa Krušec i Kristina Vugrinec. Svojim radovima osvojile su i dijelile četvrto mjesto. Njihove mentorice bile su prof. Ljiljana Škrobar i prof. Karmela Radošević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije