Grupa Restart unplugged na nastupu u Rumunjskoj

Grupa Restart unplugged na nastupu u Rumunjskoj

Članovi grupe Restart unplugged: Tajana Toplek i Armando Kanižaj, maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Filip Srnec, bivši učenik iste škole i Fabian Logožar, bivši učenik Ekonomske i trgovačke škole Čakovec nastupili su na Međunarodnom Imagine festivalu u Rumunjskoj u gradu Sibiu od 12. do 16. rujna.

Gostovanje na tom festivalu  nagrada je za osvojeno prvo mjesto na Imagine festivalu u Zagrebu koji je održan 13. studenog 2011. Naime, Imagine festival  zajednički je naziv za natjecanja mladih solista i grupa, a organiziran je u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži, čija je članica i Hrvatska glazbena mladež.

Članovi grupe ističu da je ovo bilo nezaboravno putovanje i iskustvo – jedna od onih nagrada koje se pamte cijeli život. Uživali su u odličnoj organizaciji i druženju s mladim glazbenicima iz Slovenije, Francuske, Belgije, Švedske i drugih europskih zemalja.

Svakodnevno su sudjelovali  u glazbenim radionicama u kojima su upoznali različite instrumente, učili o glazbi, sluhu i komunikaciji u bendu što će im sigurno koristiti u daljnjem glazbenom obrazovanju i profesionalnom rastu i razvoju. S osobitim oduševljenjem ističu  nastup održan na trgu u središtu grada na kojem su izveli autorsku pjesmu Tajna i te miks Africa/Bobby McGee. Nastup je pratilo preko 7 000 gledatelja. (Nika Levak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije