U Srednjoj školi Prelog obilježeni Dani kruha

Kruh je najvažnija namirnica u ljudskoj prehrani i u mnogim dijelovima svijeta te zbog njegove nestašice svakodnevno umire velik broj ljudi. U kršćanstvu kruh ima veliko značenje i simbol je Isusova tijela kojeg vjernici preko Euharistije iznova prihvaćaju.

Naša je škola 4. listopada 2012. godine, svjesna važnosti kruha za tjelesni i duhovni život, u holu škole obilježila Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Valentina Pongrac, Iva Šoštarec, Dorotea Vrček i Josip Merlak potrudili su se prigodno ukrasiti pano i stol prepun šarenih plodova jeseni koji nam je predočio bogatstvo i ljepotu ovog godišnjeg doba.

Na samom početku programa prof. Anica Čerepinko nam je uputila nekoliko riječi o važnosti i značaju obilježavanja Dana kruha, a nakon nje djevojke iz 3. G1 Barbara Zadravec i Anamarija Kramar su sve prisutne počastile svojim uobičajeno fantastičnim pjevanjem uz pratnju akustične gitare.

Kristina Vrbanec (3.G1) i Andro Damiš (4.G1) pročitali su pjesme o kruhu, a završne riječi pripale su preloškom kapelanu Siniši Prajleru koji je blagoslovio peciva i kolače koje su ranije toga dana marljivo pripremali učenici ugostiteljskih zanimanja. Zahvaljujući njima cijelo nas je jutro mamio miris svježeg peciva i kolača kojima smo se mogli posladiti tek nakon molitve i završnog blagoslova.

Hvala svim profesorima iz Aktiva prehrane i vjeroučiteljima Anici Čerepinko i Stjepanu Trstenjaku.

Nadamo se da će s vremenom ljudi početi podrobnije razmišljati o pravoj vrijednosti kruha i da će se pronaći više onih koji će biti spremni siromašnima pokloniti kruh, novac, srce jer na kraju krajeva – ništa ne obogaćuje čovjeka kao učinjeno dobro djelo. (Elena Bermanec i Leona Krušelj – 3.G2)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije