Berba grožđa u školskom vinogradu

Sredinom rujna započele su berbe grožđa diljem Međimurja. U skladu s tim i djelatnici Gospodarske škole Čakovec 25. rujna 2012. proveli su dan u berbi grožđa u školskom vinogradu u Vučetincu.

U tom vinogradu praktični dio nastave obavljaju učenici poljoprivrednog smjera tijekom školske godine, uz vodstvo svojih nastavnika. Svake godine djelatnici u radnoj, ali opuštenoj atmosferi beru grožđe i obavljaju pripremne poslove u proizvodnji vina. Djelatnici su među sobom podijelili radne zadatke: neki su brali grožđe, drugi su bili u ulozi putara, dok su ostali sudjelovali u prešanju grožđa. Uz branje grožđa, nezaobilazne su i sportske igre koje je ove godine organizirala prof. Nataša Sternad.

Igre su se temeljile na snalažljivosti i spretnosti, a pobjednici su osvojili prigodne nagrade poput kanti za branje grožđa, knjige recepata, kuhača, lijevaka i kuhinjskih krpa. Nakon rada i zabave uslijedio je zajednički ručak i druženje. Zahvaljujući sunčanom vremenu, rodnom grožđu i dobrom društvu dan je završio u vedrom raspoloženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije