državna smotra

Mali folkloraši iz Svetog Martina nastupili na Državnoj smotri dječjeg folklora u Kutini

- Bilo je veselo, ugodno i poučno, što će nam ostati u lijepom sjećanju - poručuju

Folklorna skupina OŠ Sveti Martin na Muri u suradnji sa HKUU Sveti Martin sudjelovala je 13. listopada 2018. na 16. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini. Pravo na sudjelovanje izborili smo prošle godine na Županijskoj smotri dječjeg stvaralaštva u Maloj Subotici.

U programu smo izveli splet dječjih igara i plesova iz Međimurja uz pratnju tamburaša i cimbala. Sudjelovalo je ukupno 24 učenika različitog uzrasta, od 3. do 8.razreda. Putovanje je organizirano uz potporu Općine Sv. Martin na Muri, a kao pratnja odazvali su se i neki roditelji. Posebno zahvaljuju Miri Perčić koja već niz godina pomaže male folkloraše. Isto tako hvala i bivšim učenicima naše škole koji su se pridružili tamburaškom sastavu.

Na Festivalu su imali prilike vidjeti i čuti dječje pjesme, plesove, nošnje i glazbala iz različitih folklornih područja Hrvatske, što nas je posebno oduševilo. Za dobru usklađenost pjesme, plesa i svirke pobrinuli su se naši voditelji učiteljica Valentina Bogdan i učitelj Stjepan Horvat. – Bilo je veselo, ugodno i poučno, što će nam ostati u lijepom sjećanju – poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije