ERASMUS

Nastavnice Gospodarske škole Čakovec na razmjeni u Francuskoj

Prva koja je krenula u ovakvu avanturu bila je Ana-Marija Bogdanović, nastavnica strukovnih predmeta iz područja tekstila

Dvije nastavnice Gospodarske škole ove školske godine kros ERASMUS +  projekt Gi-Baj-Mo 3 ove školske godine odlaze podučavati u druge strukovne škole. Prva koja je krenula u ovakvu avanturu bila je Ana-Marija Bogdanović, nastavnica strukovnih predmeta iz područja tekstila. 

Ana-Marija Bogdanović dva je tjedna boravila u prekrasnom gradiću Saint Jean de Luz u francuskoj regiji Atlantski Pirineji. U toku ta dva tjedna učenike škole LP Ramiro Arrue upoznavala je sa tehnikama pustenja (filcanja) i podučavala ih kako se izrađuje odjeća iz pletiva. Učenici su s puno entuzijazma prionuli poslu i bili su vrlo kreativni. Dva tjedna proletjela su prebrzo za sva pitanja koja su učenici postavljali. Nastavu je održavala na engleskom i manjim dijelom na francuskom jeziku. 

Za vrijeme ove mobilnosti nastavnica je također na vrlo zanimljiv način predstavila Gospodarsku školu i Republiku Hrvatsku. Naime uključila se u provedbu proslave Dana ERASMUSA te je pripremila kviz za učenike i nastavnike škole domaćina. Bilo je jako zanimljivo vidjeti što sve učenici iz Francuske znaju o nama. Osim strukovnih predavanja, nastavnica je iskoristila slobodno vrijeme i za stručno usavršavanje te je pratila seminar organiziran u toku manifestacije 24 hours of inovation in fashion  te se upoznala sa novim načinima recikliranja tekstilija i proizvodnjom veganske kože – izrađene od riblje kože! Osim toga pogledala je izložbu  I’m your mirror portugalske umjetnice Joane Vasconcelos koja je trenutno otvorena u Guggenheim muzeju u španjolskom gradu Bilbau. 
Slobodno vrijeme iskoristila je i za istraživanje lokalnih gastronomskih čuda, povijesnih znamenitosti i lokalnih običaja. Sve u svemu, nezaboravno iskustvo! Veselimo se posjeti učenika iz LP Ramiro Arrue koji planiraju svoj dolazak u Gospodarsku školu početkom svibnja te strukovnoj nastavnici koja će našim učenicima pokazati razne zanimljive tehnike izrade ručnih radova krajem svibnja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije