Obilježavanje 160. obljetnice školstva u Donjem Kraljevcu

Ove školske godine Osnovna škola Donji Kraljevec obilježava 160. obljetnicu školstva u Donjem Kraljevcu. Učenici i njihovi učitelji ispituju promjene u broju i sastavu stanovništva, istražuju povijesne činjenice, prikupljaju stare slike i predmete.

Projekt će ostvariti u ožujku na Danima hrvatskog jezika, a prikaz istraženog objavit će na Dan škole, 5. lipnja 2013. godine. Veliku pomoć i podršku opet dobivaju od mještana Donjeg Kraljevca. Posebnu zahvalu za trud, donacije slika i podataka upućuju Josipu Ružiću.
 

Njega mnogi ljudi u Donjem Kraljevcu znaju kao marljivog sakupljača povijesti Donjeg Kraljevca, naročito povijesti vatrogastva. Uz pomoć gospodina Ružića učenici škole doznat će mnoge zanimljivosti iz povijesti svog mjesta.

Učenici dobili donaciju za prirodoslovni kabinet

U školu je stigla vrijedna donacija roditelja ostvarena iz prihoda Božićno – novogodišnjeg sajma 2011. godine. Naime, nabavljeni su kostur, torzo vaga i plamenik. Učenici su se upoznali s vrijednim nastavnim sredstvima i počeli ih koristiti u nastavi biologije, kemije i prirode i društva. Najviše su se radovali učenici 4. razreda koji su sa svojom razrednicom ispitali sve mogućnosti kostura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije