Druga godina projekta “Čitamo mi, u obitelji svi” u OŠ Ivanovec

Već drugu školsku godinu zaredom u trećim razredima OŠ Ivanovec provodi se projekt koji je osmislila Hrvatska mreža školskih knjižničara. U školama ga provode knjižničari u dogovoru s učiteljima i roditeljima. U Osnovnoj školi Ivanovec to je knjižničarka Tanja Radiković  i učiteljice trećih razreda Ružica Kacun i Ksenija Korent.

Podsjetimo, projekt je zamišljen kao petodnevno druženje svih članova obitelji sa odabranih osam naslova koje dijete donosi u obitelj u posebnom ruksaku. Bitno  je iz svake knjige pročitati barem po odlomak i onda o pročitanome razgovarati, diskutirati, komentirati. Čita se svaki za sebe, jedni drugima, naglas i sl. Na kraju se u bilježnicu dojmova upisuju doživljaji i dojmovi učenika. Ti se dojmovi prepričavaju ostalim učenicima u razredu nakon vraćanja ruksaka u školu.

Bit projekta je čitanje u obitelji koja je najvažnije okruženje za stvaranje pozitivnog odnosa prema čitanju, ugodne atmosfere i stvaranja potrebe za čitanjem. Učenici uče po modelu i oponašanjem svojih roditelja, pa se nastoji stvoriti pozitivna slika o čitanju, zajedničkom druženju i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena uz knjigu.

Poneseni prošlogodišnjim uzbuđenjem i oduševljenjem roditelja i učenika ovim projektom,  krenuli smo u novu “sezonu” s nadom da će projekt stvoriti nove čitače i potaknuti sve sudionike da više vremena provode čitajući. (Tanja Radiković)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije