Liječnici predlažu da se roditeljima ponude bjanko ispričnice

Kako bi se obiteljski liječnici rasteretili prevelike adminsitracije, predlažemo da se roditeljima ponudi bjanko ispričnica potpisana i s pečatom djetetova liječnika, koju bi roditelj onda ispunio kod slučajeva npr. viroze i odnio je u školu, predložila je dr. Josipa Rodić, predsjednica Hrvatske udruge koncesionara primarne zdrastvene zaštite.

Iznijela je da su obiteljski liječnici, prema podacima HZZO-a za 2015. godinu, ispisali 831 tisuću ispričnica, 425 tisuća liječničkih potvrda, a zbog takvih stvari nemaju dovoljno vremena za kontakt s pacijentima. Splistka ginekologinja dr. Marija Divić kritizirala je predizborna obećanja iz najvećih koalicija:

– Plenković najavljuje da će nastojati zaposliti što više liječnika primarne zdravstvene zaštite. A gdje će ih naći? Na kolodvoru? Jer, staž ni specijalizacije nisu raspisivani. SDP je pak obećavao koncesije primaraca uz stručni nadzor ravnatelja domova zdravlja i županija, no donijeli su odluku da mora bar 30 posto primaraa ostati pri dmovima zdravlja. Most ni nema neki program reforme zdravstva, ustvrdila je dr. Divić, inače nezavisna kandidatkinja na listi Jedina opcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije