Jovanka Trbojević obilježila desetljeće kao voditeljica matematičara

U Osnovnoj školi Strahoninec održan je Županijsko stručno vijeće učitelja matematika. Prve tri točke dnevnog reda bila su predavanja. Željko Bošnjak iz OŠ Pavleka Miškine Zagreb imao je predavanje na temu Preciznost u nastavi matematike.

Pedagoginja u OŠ Donja Dubrava Mihaela Martinčić govorila je o temi Učitelji pred izazovom, a posljednje predavanje bilo je ono Željka Kraljića koji je govorio o Dopunskom radu.

Dosadašnja voditeljica vijeća Jovanka Trbojević nakon više od deset godina odstupa s tog mjesta pa je naprvila osvrt na odrađeno. U proteklim godinama na vijećima su bili razni predavači iz cijele Hrvatske iz različitih područja i svima je zahvaljeno na suradnji s obzrom na oskudna financijska sredstva. Radilo se na Centru izvrsnosti iz matematike u Maloj Subotici, u nekoliko prošlih godina učenici iz naše županije sudjeluju na Festivalima matematike, a postoji tendencija da se jedan organizira u dogledno vrijeme i u Međimurju. Problem s natjecanjima jest što je jako smanjen broj učenika na tek 20 po razredu na razini države, a što se tiče kurikularne reforme još je veliko pitanje što će biti s tim.



Nova voditeljica osnovnoškolskih učitelja matematike je Tanja Debelec, prof. savjetnica, koja radi u 1. OŠ Čakovec. Ona je održala brojna predavanja na različitim razinama usavršavanja, niz godina je član povjerenstva za natjecanja pa nakon toga i predsjednica, objavljuje stručne članke u metodičkom časopisu za matematiku Matematika i škola i Školskim novinama te je mentor učenicima na državnim natjecanjima.

Nova voditeljica Debelec je nabrojala brojne teme koje namjerava proći u radu vijeća u narednom razdbolju kao što su primjeri iz dobre prakse, planiranje, kurikulum, natjecanja, Večer matematike, Klokan bez granica, Festival matematike, terenska nastava, teme iz dodatne nastave, povijest matematike, uvodni motivacijski primjeri, digitalni sadržaji, projekt e-skole te brojne druge. Već narednog tjedna putuje u Split na stručno usavršavanje gdje će biti usuglašene smjernice za rad na državnoj razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije