Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
POSJET učenica i učenika OŠ 'Tomaša Goričanca' iz Male Subotice Županiji

POSJET učenica i učenika OŠ 'Tomaša Goričanca' iz Male Subotice Županiji

'Kako se postaje župan? Kako županija brine o djeci? Može li oko Starog grada ponovo biti jezero? Na što ste najponosniju u županiji?', samo je dio pitanja dobro pripremljenih učenica i učenika trećih razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice koji su danas posjetili Međimursku županiju.

Veliku vijećnicu tako su ovoga puta umjesto vijećnika Skupštine okupirali trećaši, u okviru terenske nastave iz građanskog odgoja i prirode, sa svojim učiteljicama Slavicom Švec i Jasminkom Drabić, te asistenticom u nastavi Žaklinom Kos.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je bila izuzetna prilika da znanje naučeno u učionici i u teoriji, predstave svojim domaćinima, zamjenici župana Međimurske županije Sandri Herman i pročelniku UO za društvene djelatnosti Branku Sušecu, koji su se u ovoj ulozi jako dobro snašli, kako su donedavno bili djelatnici obrazovnih ustanova i kao profesori i kao ravnatelji.

Na razumljiv i njima prilagođen način, Herman i Sušec objasnili su ustroj i djelovanje glavnog upravnog i političkog središta njihovog zavičaja, odgovorili na mnogo zanimljivih pitanja, predstavili aktivnosti koje se provode, projekte koji se osmišljavaju čime se podiže životni standard i kvaliteta života u Međimurju.

Također, Županija kao institucija, a osobito upravni odjel za društvene djelatnosti brine o najmlađima, djeci, učenicima i studentima, koji su naša budućnost, oni koji će biti akademski građani, intelektualci i budući lideri našega kraja.

Uz nezaobilaznu zajedničku fotografiju za uspomenu, poučan dan u Međimurskoj županiji zaključen je prigodnim čašćenjem čemu su se najviše razveselili mali gosti, te na kraju druženja ujedno dali odgovor na što smo najviše ponosni u županiji – na naše vrijedne i marljive ljude, na mladost koja uvijek iznova iznenadi svojim razmišljanjima.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!