Biciklom u školu – BUŠ

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC EkoLucionar godine u kategoriji Ekologija i promet

Čakovečka Ekonomska i trgovačka škola dobila je prvu nagradu u kategoriji Ekologija i promet

Važno priznanje na nacionalnoj razini stiglo je našoj školi za projekt Biciklom u školu – BUŠ. Naime, internetski portal srednja.hr provodi projekt ekoLucija što ga sufinancira Europski parlament. U njegovu sklopu priredio je natječaj za nabolje eko-projekte osnovnih i srednjih škola u prošloj godini.

Od ukupno 67 prijava odabrali su pet škola pobjednica u pet kategorija, a čakovečka Ekonomska i trgovačka škola dobila je prvu nagradu u kategoriji Ekologija i promet.

Sjajan je to poticaj za uključivanje još većega broja učenika iduće godine koji će svojim dolaskom biciklom u školu itekako pridonijeti svojem kondicijskom i zdravstvenom boljitku, a ujedno se tako služiti prijevoznim sredstvom koje ne onečišćuje zrak – stjecati dobre životne navike! Upravo je s tom namjerom profesorica kineziologije Gordana Dajč osmislila i pokrenula projekt BUŠ u ETŠ-u, a zajednica ga zdušno prihvatila.

Članak o tom vrijednom projektu ETŠ-a, inače eko-škole s najvišim – platinastim statusom, pročitajte na https://www.srednja.hr/ekolucija-101/ucenici-ove-skole-za-dolazak-na-nastavu-biciklom-mogu-dobiti-vrijedne-nagrade-evo-kako-sve-funkcionira/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije