pozvani na državno

PROJEKT GRAĐANIN S ponosom na Državnu smotru iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

Na Državnoj smotri Međimurje će predstavljati učenici i mentori iz 12 škola

U suradnji triju škola, Tehničke škole Čakovec i III. osnovne škole Čakovec kao organizatora te Srednje škole Čakovec kao domaćina održala se 12. županijska smotru projekata iz područja Građanskoga odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema za osnovne i srednje škole Međimurske županije – Projekt građanin.

Smotra je otvorena bogatim kulturno-umjetničkim programom kroz koji je prisutne vodio uhodani voditeljski par Amalija Jeđud i Roko Dunjko. Za prekrasnu priču svečanog otvorenja zaslužni su Zbor Srednje škole Čakovec, Mali pjevački zbor, tamburaški orkestar i Folklorna skupina III. osnovne škole Čakovec te kadetkinje Plesnog studia Vivona.

Za nastup učenike su pripremile voditeljice Petra Horvat, Marina Korunek, Klara Kunčić, Nela Pečarko i Karmen Kovačević Jambor. Riječima dobrodošlice i podrške u ime organizatora i domaćina obratio se ravnatelj Tehničke škole Čakovec, Dražen Blažeka. Uvijek dragi gost i podrška sudionicima smotre, već dvanaestu godinu za redom, bio je župan Matija Posavec. Župan prepoznaje i cijeni vrijednost dječjih projekata kao i rad učitelja i nastavnika koji je u to uložen. S radošću je uputio dodatan vjetar u leđa svim učenicima i mentorima i proglasio smotru otvorenom.

Predsjednica povjerenstva Lucija Sanjković Horvat poželjela je svim sudionicima uspješno predstavljanje. Predstavljanje i obranu 15 projekta budno je pratilo deveteročlano Županijsko povjerenstvo. Suci procjenitelji bili su Lucija Sanjković Horvat (Tehnička škola Čakovec), Nataša Novak (III. osnovna škola Čakovec), Darinka Kiš-Novak (Učiteljski fakultet), Sandra Vlahek (Osnovna škola Donji Kraljevec), Melita Jambrović (Međimurska županija), Silvija Kosec (Osnovna škola Prelog), Zvonka Rakuša (Osnovna škola Kuršanec), Katarina Škvorc (Srednja škola Čakovec) i Zdenka Novak (III. osnovna škola Čakovec).

Svako se veseli malom daru, a to dobro zna izdavačka kuća Alfa koja uvijek rado nagradi vrijedne učenike i mentore. Za uspješnu provedbu smotre pobrinule su se županijske voditeljice Lucija Horvat Sanjković, Tehnička škola Čakovec, Zdenka Novak, III. osnovna škola Čakovec i profesorica Katarina Škvorc, Srednja škola Čakovec uz podršku ravnatelja Dražena Blažeke, Nataše Novak i Gordane Ramušćak.

Trud se isplatio. Državno povjerenstvo prepoznalo je kvalitetu projekata međimurskih učenika i njihovih mentora. Poziv za sudjelovanje na Državnoj smotri dana 18.5.2024. u Osnovnoj školi Grigora Viteza Zagreb ovih je dana pokucao na e-mail adrese škola iz kojih je predstavljeno 15 projekata na županijskoj razini.

Čestitke učenicima i mentorima! Sretno na državnoj razini!

Svoje škole i Međimursku županiju na Državnoj smotri projekata iz područja Građanskoga odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema za osnovne i srednje škole – Projekt građanin predstavljat će učenici i mentori iz 12 škola:

OSNOVNE ŠKOLE

RAZREDNA NASTAVA

Hvala na pažnji!

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba

Mentor: Nenad Podgorelec

Korakom do škole

Osnovna škola Ivanovec

Mentor: Irena Levačić

Ne čekajte, izaberite!

Osnovna škola Belica – Područna škola Gardinovec

Mentori: Lidija Hertarić i Silvija Micek

Naj pozabiti Strahoninec

Osnovna škola Strahoninec

Mentor: Rozmari Vinković

SOS prijatelj

Osnovna škola Sveti Martin na Muri

Mentori: Maja Goričanec i Ksenija Perčić

PREDMETNA NASTAVA

Dobro došli u Ivanovec!

Osnovna škola Ivanovec

Mentor: Palmina Novak

Iz bakine kuharice

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba

Mentor: Romina Volar

Kaj to tak ljepo diši?

Osnovna škola Donja Dubrava

Mentor: Renata Heric

Mobitel odbaci, poduzetni smo znalci!

Osnovna škola Štrigova

Mentori: Klaudija Kežman i Jasmina Tuksar

Šege šterima se štimamo

Osnovna škola Belica

Mentori: Silvija Micek i Lidija Hertarić

Što se krije iza društvenih mreža?

Osnovna škola Hodošan

Mentor: Sanja Rašan

SREDNJA ŠKOLA

Klub unuka

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Mentor: Helena Zečar Lajtman

slikA sadašnjostI

Srednja škola Čakovec

Mentor: Katarina Škvorc

Tetovaža – da ili ne?

Srednja škola Prelog

Mentori: Mirela Petković i Tanja Gregur

Aktivni mladi za svjetliju budućnost

Gospodarska škola Čakovec

Mentori: Branka Bedić i Marko Židov

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije