PUTOVANJE

OSNOVNA ŠKOLA BELICA Učenici u sklopu Erasmus+ mobilnosti boravili u španjolskoj regiji Katalonija

'Četiri dana boravka s domaćinima prošlo je brže nego ikad'

Učenice Osnovne škole Belica, Bianca Kolar, Tena Horvatić, Petar Filipović, Ana Katarina Palašek, Jana Horvat, Elena Toth, Sara Braniša i Eva Lajtman zajedno s učiteljicama Marinom Ostrugnjaj, Violetom Mak i Jelenom Krznar boravili su u Kataloniji od 4. do 9. ožujka, u mjestu Olot, nedaleko od svima nam poznate Barcelone

– Zajedno s nama u ovoj mobilnosti sudjelovali su i učenici iz češkog grada Veselí nad Moravou, govore Beličani.

Četiri dana prošlo je brže nego ikad

– Svaki dan bio je ispunjen radionicama, raznim aktivnostima, izletima. Istražili smo grad Olot te uživali na kulinarskoj radionici španjolskih specijaliteta. Jedan cijeli dan proveli smo u Barceloni i vidjeli tek djelić tog veličanstvenog grada. Posjetili smo i grad Gironu, slušali o povijesti Katalonije te prošetali prekrasnim zidinama grada. Najviše nas se ipak dojmio izlet u park prirode Zona Volcànica de la Garrotxa gdje smo šetali kraterima vulkana i saznali puno o vulkanskoj aktivnosti, ističu.

Bilo je ovo iskustvo i putovanje koje će zasigurno pamtiti cijeli život.

– Upoznali smo se s drugačijim načinom školovanja i načinom života. Stekli smo puno novih prijatelja, od kojih ćemo neke vidjeti uskoro – u svibnju kad oni dolaze u našu školu. Na kraju smo se složili da je lijepo vidjeti svijet, učiti i doživjeti druge kulture, ali i da nama u našoj maloj Belici uopće ništa ne nedostaje i da se uvijek najljepše vratiti doma.

-Zahvaljujemo domaćinima i čitavoj ekipi Erasmus+ projekta za ovo predivno iskustvo te se veselimo novim avanturama, zaključili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije