opasne situacije

OŠ GORNJI MIHALJEVEC Djeca učila o ponašanju prilikom prirodnih katastrofa i drugih nesreća

U gostima su bili i predstavnici HGSS-a, vatrogasaca i policije

U srijedu, 6.ožujka 2024. OŠ Gornji Mihaljevec posjetili su djelatnici Civilne zaštite, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasci DVD Gornji Mihaljevec i policajci Policijske uprave međimurske s ciljem edukacije učenika drugog i trećeg razreda o ponašanju prilikom opasnih situacija poput požara, poplave, potresa i drugih prirodnih nesreća i situacija.

Učenicima su prikazivali realne situacije u kojima se mogu naći, govoreći pritom o prevenciji, ali i sanaciji takvih situacija i potrebnih koraka da bi se izbjeglo ranjavanje ili smrt. Osim toga, prikazan je i kratki film o potresu i požaru u kuhinji, te je prikazano i objašnjeno kako se pravilno ponašati u toj situaciji. Naglasak je stavljen i na broj 112 kao službe koja objedinjuje hitnu pomoć, vatrogasce i policiju, te ostale službe koje sudjeluju u zaštiti i spašavanju ljudskih života.

U gostima su bili i predstavnici HGSS-a, vatrogasaca i policije koji su nas upoznali sa svojom ulogom u zaštiti i spašavanju. Učenici su pokazali da već znaju ponešto o nepredviđenim situacijama o kojima se pričalo, no puno su naučili od osoba koje se svakodnevno suočavaju s nekim od navedenih situacija. Čuli su se svakakvi ozbiljni ali i šaljivi prijedlozi o tome kako postupiti. Uz smijeh i šalu puno su naučili, ali i poželjeli da naučeno nikad ne moraju primijeniti u životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije