VRIJEDNO ISKUSTVO

ROBOTIČKI KAMP U CRIKVENICI I učenici iz Međimurja sudjelovali u naprednim radionicama programiranja

Robotički kamp jedna je od aktivnosti projekta STEM revolucija u zajednici čiji je nositelj IRIM, a iz Međimurske županije pozvano je nekoliko učenika.

U Hotelu Omorika u Crikvenici od 31. svibnja do 2. lipnja održan je Robotički kamp za učenice i učenike, njihove mentore studente i sve uključene u projekt STEM revolucija u zajednici.

Robotički kamp jedna je od aktivnosti projekta STEM revolucija u zajednici čiji je nositelj IRIM.

Iz Međimurske županije pozvano je nekoliko učenika i to oni koji su sudjelovali u natječaju ‘Proljetno čišćenje’, gdje su morali osmisliti svoje rješenje za čišćenje okoliša pomoću robota.

U tome su bili najbolji učenici iz OŠ Ivanovec uz mentoricu Kristinu Fegeš, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica uz mentoricu Ivu Mihalic Krčmar, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i KUD Sv. Juraj na Bregu uz mentoricu Renatu Martinec, te učenici iz OŠ Draškovec i OŠ Sveta Marija uz mentoricu Marinu Držanić.  

Na kampu su održane napredne radionice programiranja s mBot robotima,  micro:bitovima za djecu, predavanja za sve sudionike te STEM dan otvorenih vrata za sve zainteresirane.

Organizirane je i mnoštvo radionica iz robotike i programiranja, mini robotičko natjecanje s mBotima i demonstracije mogućnosti STEM tehnologija poput 3D printera, robota i sličnog.

U projekt su uključeni i studenti i mentori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta organizacije i informatike (FOI), Veleučilišta u Karlovcu (VUKA), Zajednice tehničke kulture Karlovac te udruga Mladi informatičari Strahoninca s predstavnikom Dejanom Drabićem, koji su dijelili svoje znanje i pokazivali svoje radove unutar projekta.

– Kući smo se vratili s još više znanja i iskustva, novim prijateljstvima i puni dojmova. Osim što smo mnogo naučili, imali smo vremena i kupati se, upoznati grad Crikvenicu te posjetiti akvarij Aquarium – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije